Första pusselbitarna på plats i Hammarbys damlag – värvar landslagsrutin

Sedan i våras har det varit klart att Hammarby IF utökar sin futsalverksamhet med ett damlag som kommer att inleda i divison 1 i höst.

Sedan denna nyhet blossade upp så har man presenterat Benjamin Namini och Thomas Gibson som lämnar Djurgårdens IF i RFL för att träna Hammarby. Sportchef för laget blev i sin tur José Monteiro som har ett förflutet som spelare i både futsal och fotboll i Hammarby.

MISSA INTE: Landslagsduon lämnar RFL – för spel i Italien

Efter detta har det varit tyst men under föregående vecka har man börjat presentera de första pusselbitarna i den historiska damtruppen.

Spelarna det handlar om är landslagsmeriterade duon Louise Schillgard och Zeynep Anar som lämnar RFL-lagen Djurgårdens IF och Järla IF för spel i Hammarbys nystartade damlag.

Den tredje spelaren är Hanna Lundqvist som har ett förflutet i Hammarby i bland annat damallsvenskan, och hon är inte den enda bajen-kopplingen när man presenterade denna trio.

Schillgard som har A-landskamper i både fotboll och futsal debuterade i Hammarby i damallsvenskan som 14-åring, medan Anar är målvaktstränare i Hammarbys herrlag i SFL.

LÄS ÄVEN: Tung förlust för Hammarby i Champions League

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img