ÖSK Futsal värvar från seriekonkurrenterna

0
Foto: ÖSK Futsal och krister Melin

Dem såg man inte komma! Så kan man verkligen säga om Örebro SK Futsals två senaste nyförvärv. Fjolårsfinalisterna hade en tung försäsong där flera profiler lämnade laget för olika seriekonkurrenter men nu på sistone har man presenterat flera nyförvärv från både Brasilien och Spanien.

Nu har man också presenterat sina två första inhemska nyförvärv i Martin Cruz och Senad Berisha från seriekonkurrenterna Libertá FC och Örebro FC.

MISSA INTE: Här är truppen till damlandslagets dubbelmöte mot Polen

Martin Cruz som spelade i Libertá FC förra säsongen var en nyckelspelare i den Stenungsundsbaserade laget som kom tia i SFL som nykomling, där Cruz noterades för 7 mål på 13 matcher.

På klubbens hemsida skriver man bland annat att Cruz ska studera i Örebro vilket öppnade upp för värvningen, och i ÖSK har man stora tankar om sitt nyförvärv.

Martin Cruz var en av de mest intressanta spelare som jag såg i SFL under föregående säsong, och han kommer bli jätteviktig för framtiden i svensk futsal. Han har bra teknik, bra spelförståelse och jag hoppas att han utvecklas här med oss. Han kommer snart vara en viktig spelare för svenska landslaget, säger tränaren Francis Maciel da Costa till ÖSK:s hemsida.

En oväntad hemvändare

Dagen efter Cruz presenterade man ett minst sagt oväntat nyförvärv i Senad Berisha som har tillhört Örebro FC i flera säsonger, bortsett från kortare sejourer i Thailand och IFK Uddevalla. Berisha inledde sin futsalkarriär i ÖSK Futsal/Spartak Örebro men säsongen 2016/17 hamnade han i kläm med klubbledningen vilket resulterade i en avstängning och sedan i en övergång till lokalrivalen ÖFC.

Nu verkar det som att bägge parterna har lagt allt groll bakom sig och ser fram emot att återigen få arbeta ihop.

Senad är en spelare som förstår futsal och han har mycket erfarenhet från SFL. Det är en Örebroprofil när det gäller futsal och han kommer vara jätteviktig i årets ÖSK. Jag har velat jobba med Senad ganska länge och jag är mycket glad att han nu är här med oss, säger tränaren Francis Maciel da Costa till ÖSK:s hemsida.

Senad Berisha noterades för 9 mål i SFL föregående säsong och har totalt gjort 121 mål på sju säsonger.

LÄS ÄVEN: Landslagsduon lämnar RFL – för spel i Italien