Finland utslagen ur EM – nådde kvartsfinal

Finlands äventyr i futsal-EM är över för denna gång.

Det spelas just nu EM i Nederländerna som från början hade hela 16 lag. En av de deltagande länderna var Finland och vilken succé det blev för vårt nordiska grannland.

Finland hade inför turneringen lottats in i Grupp B där de ställdes mot Italien, Kazakstan och Slovenien. I den inledande gruppspelsmatchen så spelade man oavjort mot Italien, för att i nästföljande match förlora mot Kazakstan med 6-2.

I den avslutande matchen så blev det finsk triumf över Slovenien, samtidigt som Kazakstan vann sin match och därmed var man kvalificerad för kvartsfinal. Där ställdes Finland mot de regerande världsmästarna Portugal, ett lag som man så sent som för två år sedan spelade 2-2 mot i Elite Round i VM-kvalet.

Även denna gång skulle det bli jämt rent resultatmässigt och det är först med 11 minuter kvar som Portugal går upp i 3-2 som också blev slutresultatet. Därmed är Finlands EM över och man lämnar mästerskapet som en av de åtta främsta länderna.

Resultat

Gruppspel

Italien – Finland 2-2

Finland – Kazakstan 2-6

Finland – Slovenien 2-1

Kvartsfinal

Portugal – Finland 3-2

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img