Förbundskaptenen blir sportchef i Torslanda

Förra säsongen blev den sportsligt sämsta säsongen någonsin för Torslanda IK i SFL. Motgångarna avlöste varandra och endast 8 poäng spelades in vilket resulterade i att dem slutade näst sist i tabellen för andra säsongen i rad. Man skulle ha åkt ur ligan redan säsongen innan där dem landande på 17 poäng men räddningen från nedflyttning kom när division 1 ställdes in som en följd av covid 19.

MISSA INTE: Landslagsrutin till Ektorp FK

Nu blir det alltså spel i division 1 Västra Götaland för Torslanda IK som bland annat kommer att få möta lag som Dribbla United FK, FC Lidköping United och Färgelanda IF. Inför denna säsong så har den sportsliga ledningen gjort en förändring där damlandslagets förbundskapten Gabriel Dias tar på sig ansvaret som sportchef.

Gabriel Dias är förre spelaren som har vunnit VM-guld med brasilianska landslaget samt representerat Barcelona och sedan ett tag tillbaka så basar han över damlandslaget.

I Torslanda ser man nedflyttningen som en möjlighet att få börja om på ny kula med ny energi och idéer. Patrik Falk, spelare och klubbchef kommenterar på klubbens hemsida.

– Futsal är fortfarande en ung sport i Sverige och vi vill gå tillbaka till grunderna för att få fler flickor och pojkar att börja spela futsal. Pandemin har begränsat många tankar och idéer som vi haft, men nu känner vi att det är dags att få fart på futsalen igen.

Klubben skriver bland annat att målsättningen är att Dias ska sätta en struktur och organisation för futsalen i föreningen. Förhoppningen är även att han ska utbilda ledare som kommer att bli en del i uppstarten av nya lag på ungdomssidan.

LÄS ÄVEN: SFL-klubbar flyttar upp talanger

LÄS ÄVEN: ÖSK Futsal vände och vann över Gentofte

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img