Straffar avgjorde spanska cupen

Inter Movistar vann sin tionde cuptitel i en mycket spännande final, där det behövdes 18 straffar för att kora vinnaren. Elias missade den nionde straffen för El Pozo och Pola gjorde det avgörande för Inter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Matchen var så spännande som en final mellan två av världens bästa futsalklubbar ska vara. Under 40 minuter fick vi se tuffa närkamper och mycket snack på planen. El Pozo ledde matchen med 4-3 med sju minuter kvar av matchen. Efter en ganska lätt dömd frispark fick Inter en långstraff, där världens bästa futsalspelare, Ricardinho, kvitterade från tiometerspunkten för sitt Inter Movistar.

Med några sekunder kvar i andra halvleken hade Alex ett superläge att avgöra för Inter men målvakten Jesús Herrero räddade skottet och matchen gick till förlängning. Med fem frisparkar för bägge lagen och knappa sex minuters förlängning, var spelarna i båda lagen mycket smarta och försiktiga.

De tuffa närkamperna som vi tidigare hade sett under matchen försvann. Med 47 sekunder kvar av förlängningen drar El Pozo på sig en frispark som Ricardinho missade och matchen gick till straffar.

El Pozo förtjänade bättre

El Pozo var det bättre laget i finalen och gjorde mest för vinsten. Frisparken som resulterade i Ricardinhos kvittering för Inter var ganska lätt dömd, nästan felaktig dömd. Inter spelade ganska kompakt i försvar med en klassisk 2-2 man-man markering och kontrade för det mesta.

Fasta situationer avgörande i matchen

Många mål kom från fasta situationer och det bevisar en gång till hur viktigt det är med välplanerade fasta varianter. En guldgruva helt enkelt, där vi kan ta ett exempel från Sverige. Djurgården gjorde hela nio mål av 25 på fasta situationer mot Jokkmokk, vilket visar att det finns en stor potentiell även för Svenska lag att utforska.

SE ÄVEN: Årets idrottsprestation 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img