Jämnt när Danmark träningsspelade mot Grönland

Under onsdagskvällen spelade Danmark och Grönland en av två inoffciella träningsmatcher i Kildeskovshallen i Danmark.

Danmark började starkt och gick upp till en 3-0-ledning innan Grönland vaknade till liv och hann med att reducera till 3-2 innan halvtidssignalen. Den andra halvleken bjöd på fysiska närkamper och tufft spel som alltid när Grönland möter Danmark. Publiken fick se sju mål i andra halvlek där Danmark avgör i öppen kasse med en sekund kvar.

Båda landslagen hade många debutanter i matchen. Varav Azad Corlu som nu har representerat både Danmarks fotbollslandslag och futsallandslag. Grönland ska om några dagar spela i Generali Cup i Tjeckien där U21 Tjeckien, U17 Tjeckien, U17 Slovakien, U17 Ungern och Interobal Plzen kommer att delta. Detta är första gången som Grönland deltar i denna cup. Om cirka en månad kommer Danmark att spela Futsal Euro Main Round och i gruppen ingår Tjeckien, Kazakhstan och Makedonien.

Målskyttar

Första halvlek
1-0 Azad Corlu
2-0 Mads Falck
3-0 Zakari El-Ouaz
3-1 Niklas Thorleifsen
3-2 Niklas Thorleifsen

Paus: 3-2

Andra halvlek
4-2 Granit Gashi
4-3 Nick Reimer
5-3 Lucas Christoffersen
5-4 Nukannguaq Zeeb
5-5 Malik Juhl
6-5 Louis Veis
6-6 Frederik Funch
7-6 Azad Corlu

LÄS ÄVEN: Klart med ett nytt futsallandslag

Erik Klint

Danmarks förbundskapten, Nikolaj Saabye.
Tekle Ghebrelul, förbundskapten i Grönland, och Erik Klint.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img