RYKTE: Ny klubb för assisterande kaptenen

0

Lidköping United presenterade nyligen Jakob Matanovics ersättare, Mikael Proder. Däremot står det redan klart att den assisterande kaptenen Erkin Hamidovic flyttar till Ängelholm och därmed inte kommer fortsätta för United.

Erkin, som vi är vana att se som libero på planen, beskrivs som en lugn och teknisk spelare som sällan blir stressad. En ledare på planen med en bra passningsfot som sätter sina kompisar i bra lägen.

Det ryktas nu att det finns intresse från diverse futsalklubbar i Skåne för Hamidovic. Det skall handla om storsatsande Rosengård FC som spelar i Division 1 och Malmö City i SFL.

Francis Maciel, tränare Rosengård, kommenterar ryktet:

– Vi har snackat lite grann med Erkin, självklart är han en mycket intressant spelare för oss och en stor förlust för Lidköping. Jag har själv sett honom spela. Om han väljer att spela med oss detta året är det bara ett plus för FC Rosengård som har stora ambitioner inför nästkommande säsong.

Erkin Hamidovic själv om ryktena:

– Jag skall flytta till Ängelholm och vill gärna fortsätta med futsalen. Efter er artikel har ett antal klubbar kontaktat mig, men av respekt för de klubbarna vill jag inte säga vilka det gäller. Jag kan tänka mig att pendla lite för att spela.

Vem vet, kanske får vi se Pajtim Abazi och Erkin Hamidovic i samma lag nästa år?

LÄS ÄVEN: Trotjänare förlänger kontraktet