KLART: Målvakt till blåränderna

0

Som Futsalmagasinet kunde avslöja i Sillybloggen igår kommer Djurgården göra klart med två spelare inom kort, varav den första nu är presenterad.

Christoffer Hagsell, 24 år och målvakt spelar fotboll i IFK Lidingö som ligger i Division 2. Han beskrivs som en atletisk målvakt som spelat ungdomsfotboll i både Malmö FF och IFK Norrköping. För nuvarande studerar han på Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm (GIH).

För att inte gjort en enda minut i SFL har han nog fler meriter än många debutanter, med tre guldmedaljer från skol-SM i futsal. Kanske inte säger så mycket, men det visar i alla fall att han har lite erfarenheter och kunskaper. Två guld vann han med Jönsbergska Idrottsskolan och en med De Geer-gymnasiet.

Tränare David Bergqvist skall vara mycket nöjd med värvningen och säger följande till Futsalmagasinet:

– Vi är så nöjda med den här lösningen. Hagsell är en perfekt pjäs i vår trupp. För oss är det viktigt att vi värvar spelare som både har kvalité och karaktär. Så jag är extremt nöjd med att Hagsell valde Djurgården!

Christoffer Hagsell i en kommentar till Djurgårdens hemsida:

– Jag ser fram emot att representera Djurgården i SFL, det ska bli kul som nykomlingar att spela i högstaligan. Som en något oprövad futsalmålvakt vill jag hjälpa Djurgården att hamna så högt som möjligt i tabellen under det första året i SFL. Jag kommer kunna bidra med bra fötter, spelförståelse och ett positivt snack.

Djurgården har sedan innan målvakterna Christopher Krounis Guerrero och Nicklas Jöbring i truppen.

LÄS ÄVEN: Såhär ser tränarläget ut i ditt lag!