Överlägset Inter FS krossade Sporting CP

Inter Movistar vann UEFA Futsal Cup för fjärde gången efter att ha slagit Sporting CP med 7-0 (2-0) i finalen av Final Four Almaty 2017.

Ricardinho firar titeln i Altamy. Bild: UEFA.com

Inter gjorde en sublim match i Kazakstan och regerar i Europa igen, för första gången på åtta år. Det stora målet för säsongen är nu ett faktum. En imponerande kollektiv prestation av laget bidrog till att man besegra ett bra lag som det portugisiska Sporting.

Herrero i Inters målet började jobba tidigt i matchen, redan efter 90 sekunder var Sporting mycket offensiva. Inter Movistar svarade med en frispark från Rafael. Gradvis tog Inter kontroll över spelet och började skapa farliga chanser. Rivillos hade en tydlig chans efter en frispark men Fortino räddade sitt Sporting på mållinjen.

Gadeia öppnade målfesten sex minuter in i matchen. Brassen avslutade efter en mycket bra passning av Humberto. Sex minuter och rättvis ledning för spanjorerna. Sporting CP svarade genom Merlim med ett skott i stolpen.

Ett mycket bra Inter Movistar dominerade den första halvleken. Portugiserna fick fem fouls med 6:40 kvar av första halvlek. Diogo hade en klar möjlighet att kvittera matchen men misslyckades. Istället utökade Lolo för sitt Inter efter 15 minuter. Ett sensationellt kollektivspel av Inter Movistar avslutades med ett bra skott mot den första stolpen av målvakten Marcão.

Inter Movistar fortsatte lika bra även i andra halvleken. Rafael gjorde det tredje målet på frispark. Stormen mot Sportingsmålet fortsatte och Rivillos överlistade Andre Sousa med ett riktigt snyggt skott efter 24 spelade minuter. Sporting satsade på jokerspel, men Rivillos satte femman från egen planhalva.

Ricardinho tog också nytta av ett misstag på motståndarnas jokerspel, med en yttersida vilket betydde 6-0 för Inter Movistar. Total extas i Almaty Arena, Kazakstan. Portugisen Ricardinho stängde matchen efter Inters sjunde mål.

Inter Movistar är Europamästare igen, deras femte europeiska titel varav fyra är från UEFA Futsal Cup.

Ricardinho med sina fyra mål vinner skytteligan och fortsätter att skriva historia. Han banar nu vägen för sig själv till tronen, som just nu innehas av Falcao. Snart lär den historiska brasilianare få sällskap på toppen…

Matchfakta:

UEFA Futsal Cup

Almaty Arena, Kazakstan.

6345 Åskådare.

Sporting CP:

Startuppställning:
Marcao(MV)
Paulinho
Joao Matos
Leo
Cavinato

Ersättare: Merlim, Caio, Fortino, Diogo, Dieguinho, Anilton Varela, Edgar Varela.

Movistar Inter:

Startuppställning:
Herrero (MV)
Ortiz
Humberto
Ricardinho
Rafael

Ersättare: Darlan, Rivillos, Daniel, Pola, Gadeia, Lolo, Borja, Pazos.

Mål: Inter: 0-1 Gadeia (6’), 0-2 Lolo (15’), 0-3 Rafael (22’), 0-4 Rivillos (24’), 0-5 Rivillos (31’), 0-6 Ricardinho (33’), 0-7 Ricardinho (37).

LÄS ÄVEN: Lagen måste sätta öppet mål

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img