Pinsamt värre

0

Då jag skulle betala dyra pengar för bilder från IFA (International Futsal Alliance) så fick jag ta en bild på mig själv istället, den var gratis.

Som ni kanske märkt har vi rapporterat om IFA Women’s World Cup 2017 i Spanien denna veckan, som resulterade i ett brons. Återigen grattis tjejer och hoppas ni kan ta med er denna erfarenheten till framtida mästerskap.

Man kan tänka sig att detta initiativet skulle kunna bli hur bra som helst, trots att man inte har någon större organisation bakom sig (UEFA, FIFA). Särskilt då vi inte har haft något mästerskap för damer.

Jag vet inte hur uttagningsprocessen har gått till, för Sverige så var det ett ihopplock av Falcao och Lindahlstjejer medan USA hade nationella uttagningar. Nu vet jag inte om man kontaktade respektive förbund innan, men för att höja statusen på denna turneringen bör det vara landslag som är sanktionerade av förbundet.

Jag kontaktade organistatören och berömde för ett roligt initiativ och frågade om jag kunde få bilder. De hade en fotograf som tog bilder men skulle ha en sex euro per bild eller liknande. Då vi skriver om turneringen får de spridning i Sverige, så någon bild per match hade gjort mycket för artiklen, samtidigt som de får ”gratis” reklam i Sverige.

De sade att de kunde fixa det och jag inväntade med spänning. Dagen efter, då Sverige förlorade mot Australien i semifinalen, skrev jag åter igen ett meddelande där jag ville ha en kommentar från det franska och amerikanska lägret efter att de hade betett sig som svin på läktaren under matchen. Det var inte det att de hejade på Australien utan snarare gjorde allt för att få svenskorna ur balans – och lyckades.

Som ledare skulle jag aldrig kunna tillåta det de gjorde, sjunga hejdå Sverige, jubla när de gör misstag och säga en massa otrevligheter som inte hör hemma i en futsalhall – eller någon annan stans för den delen.

Aja, jag fick inget svar från dem, även om de hade läst den, så jag återkom två gånger och frågade om jag kunde få svar på mina frågor eller ett par bilder jag blivit lovad. Då återkommer man och säger att man ”blivit såpass bra vänner” (Frankrike, Australien och USA) under turneringen och att det var därför man var riktiga r*vhål på läktaren. Bullshit. Man kan tycka vad man vill om det, för mig är det svaret så fegt och visar också vilka amatörer man har att handskas med.

Som grädde på moset skall jag plötsligt betala för bilderna! Ja, så fort man blev lite obekväm och börjar fråga kritiska frågor (som inte ens var riktade till dem främst) skall man betala. Dagen innan när man var gav beröm var det gratis…

Ursäkta uttrycket, men vilka tomtar, vilken Kalle Anka-turnering. Uppriktigt sagt blir jag förbannad, tur att jag inte var på plats, då hade jag vevat likt ett vindkraftverk. Det finns en anledning att en sådan här turnering inte är sanktionerad av UEFA/FIFA, för att de helt enkelt är det. De är ett gäng amatörer, som har goda intentioner men inte så mycket mer än det. Till nästa turnering kan de kanske läsa lite kring Fair Play.

Till råga på allt sade man till det svenska laget att man skulle ha priscermoni klockan 14, när de kommer till hallen tio i två har man redan haft cermonin. Skyttedrottning blir en rysk spelare som gjort ett mål mindre än Daniella Chamoun. Nej, detta skriker amatör.

Sammanfattningsvis: Man hade potentiell att göra en riktig bra turnering som hade kunnat ses som ett ”riktigt” EM eller VM. Man måste kunna ta kritik. Flera situation som jag beskriver ovan gör att man visar att det inte var UEFA eller FIFA som arrangerade det.

Förhoppningsvis får vi se ett damlandslag inom kort och deltagande i EM och VM. Klart är att detta var ett startskott för framtida damlandslaget och att de deltagande fick väl godkänt. Sverige kan nog bli ganska vassa i damfutsalen, precis som i damfotbollen.

LÄS ÄVEN: SFL står på tur för matchfixning