KLART: Willy till IFK Göteborg

0

Som Futsalmagasinet tidigare avslöjade har IFK Göteborg varit i kontakt med en intressant tränare kallad Willy. Nu avslöjar man på sin hemsida att han är klar för ”änglarna” inför nästa säsong.

Willy, som heter Guillermo Sotorrio har bakgrund som futsaltränare i C.D Boskozaleak i Bilbao, har varit futsaltränare för ungdomslag och seniorer i sju år. I november 2016 flyttade han till Sverige för att flytta ihop med kärleken.

Guillermo har tidigare även parats ihop med FC Frölunda där han även varit och tittat. Nu blir det istället IFK Göteborg, flerfaldiga svenska mästarna som inte riktigt levde upp till förväntningarna förra säsongen.

Mathias Etéus till IFK Göteborgs hemsida:

– När jag på omvägar hörde att det fanns en nyinflyttad, spansk, futsaltränare i stan väcktes såklart direkt intresse. Jag tog kontakt med Willy och vi inledde diskussioner. Det visade sig vara en väldigt intressant profil som besitter futsal-kunskaper som förmodligen inte går att hitta på svensk mark. Valet var tillslut självklart.

Guillermo om sin futsalfilosofi:

– Futsal är en underhållande sport med fart. Jag vill att mitt lag ska kontrollera matcherna genom stort bollinnehav, men framförallt vara aggressiva både offensivt och defensivt.

Lagkapten samt assisterande tränare Nicklas Asp med flertalet landslagsmatcher på sin meritlista kommenterar även:

– Sedan Anders Magnusson för en tid sen valde att kliva av som huvudtränare har vi letat efter en ersättare. Att få möjligheten att ta in någon utifrån som har mer futsalerfarenhet och kunskap än vi själva känns jättebra. Vi har en tuff säsong bakom oss och detta känns som ett väldigt spännande steg i rätt riktning. Guillermos filosofi och taktiska inriktning ligger helt i linje med den futsal vi vill spela och redan börjat utveckla, dvs ett ganska naturligt steg. Men det var framförallt Guillermos passion som fick mig att känna mig säker på att det här kommer att bli bra.

Det blir tämligen intressant att se om Blåvitt kan få en nytändning under Guillermos ledning.

LÄS ÄVEN: Pinsamt