Ett (väldigt) alternativt landslag

Det är nu en vecka sedan ”Lasse-Matija” släppte truppen till landslagslägret. Jag tänkte därför ta ut ett alternativt landslag bestående av spelare som inte fick chansen. Dessa individer har på ett eller annat sätt utmärkt sig på ett sådant sätt att jag vill uppmärksamma dem. Deras prestationer är värda att lyftas, i mitt alternativa landslag som jag tar ut med glimten i ögat.

Målvakt – Fredrik Augustin (Den mångsidige)
Fredrik är tränaren, som även är ordförande och sportchef i Torslanda. Kort och gott är han mister Torslanda, hjärtat som pumpar ut blod i föreningen. Han skulle under säsongen fokusera hundra procent på tränarsysslan men skulle stegvis ta större och större plats i matchtruppen.

Det började med att han var med på laguppställningen och hoppade in som joker, till att han tog in en ordinarie plats samt till och med ställde sig i målet. Detta under sista seriematchen mot Borås.

Med Fredrik i laget får vi en spelare som är väldigt flexibel och kan spela på flertalet positioner, inte minst målvakt. Varför inte slå på stort och skita i mig som förbundskapten när vi håller på, det kan Fredrik också lösa.

Libero – Charbel Abraham (Spelgeniet)
Många kanske trodde att det skulle dröja innan vi fick se Charbel Abraham i futsalsammanhang efter att han inte fick fortsatt förtroende som förbundskapten. Få hade nog förväntat sig att han skulle göra en comeback i futsalen, vilket han gjorde som spelare (!). Det var i kvalet med sitt Skövde mot Lidköping han totalt otränad hoppade in, utan att ha gjort en minut tidigare under säsongen, för att hålla kvar i Skövde i SFL.

Att säga att Charbel var en Falcao vore att överdriva men gud så nyttig han var för Skövde. Ganska direkt kunde man se att tekniken bannemig satt kvar och spelförståelsen fanns där. Bara hans närvaro på planen höjde resterande spelare till en nivå de tidigare inte visat under säsongen.

Jag vill påstå att Charbel var en stor anledning till att Skövde höll sig kvar. Ta bara framspelningen till Henrik Lara Rodriguez med 19 sekunder kvar av matchen som betydde reducering 4-6 och ett Skövde kvar i SFL. Det sägs att ålder bara är en siffra, vilket man kanske kan diskutera, men klart är att Charbels prestation i kvalet var något extra som man inte väntade sig. Den ger honom en solklar plats i mitt alternativa landslag!

Vinge – Markus Hulander (Proffset)
Halmstadsspelaren som kanske inte är största kändisen i futsalsverige, men som är en av de som gör ett bra jobb att gilla våra artiklar! Han är däremot inte med för sin förmåga att få sms-tumme efter alla ”lajks” på Futsalmagasinets Facebooksida.

Hulander deltog med sitt Halmstad i Örebro Open, där han rent ut spottade in mål. Efter ett hattrick mot Täfteå ville han därför fira lite extra och bestämde sig för att göra en backflip från sargen. Det hela slutade med en stukad fot som höll honom borta från spel i två veckor.

En sådan här spelare måste man bara ha i sitt landslag! En spelare som tar allt med största allvar. Det är inte bara att sträcka händerna i luften som målgest, det skall tas minst lika seriöst som allt annat. Hulander visar med sin prestation att han är ett proffs ut i fingerspetsarna som visar att även målgester skall vara underhållande att titta på. Till nästa gång så hoppas vi dock att du inte skadar dig Markus.

Vinge – Michelle Rojas Flores (Kämpen)
Jaha, får man mixa killar och tjejer i ett landslag? Detta är mitt alternativa landslag, jag får ha med vilka spelare jag vill! Som jag sade i inledningen vill jag uppmärksamma individer med prestationer som jag tycker är intressanta.

Som tvåårig svensk mästare med Lindahl förtjänar inte bara Michelle att vara med i detta alternativa landslaget för att hon bjuder på underhållande futsal. Innan finalen bilade Lindahl ner i en minibuss, som på grund av lite olika orsaker blev försenade. Futsalmagasinet hade tänkt att intervjua lagets tränare Benjamin Namini bland annat och undrade varför det dröjde.

När de väl var framme var alla ändå på glatt humör, förutom en, Michelle. Hon hade tjatat hela resan att hon ville ha Cheeseburgare, något hon inte hade fått. Dagen efter gjorde hon två mål i finalen och blev utsedd av oss till matchens bästa spelare. Om man gör en sådan prestation efter att blivit utan cheeseburgare undrar jag vad man kan göra med ett par cheeseburgare i kistan! Vi löser sponsring av valfri hamburgerrestaurang, så lär inget stoppa Michelle.

Pivot – Robin Armandt (Den målfarlige)
Malmö ligger under och pressar på för en kvittering. Vem är det då som går fram och visar vägen? Tydligen Robin Armandt. Det före detta proffset från Italien gjorde hela sex (!) baljor för sitt Malmö föregående säsongen. Lika många som Granit Berisha och Hector Maravilla samt ett mål färre än Emilio Rossi och Agon Beqiri. Som målvakt!

Bara det är en bedrift som i alla fall jag inte kan blunda för. Med ett tillslag som ofta letar sig in i nätet kommer han skrämma de även minst skotträdda. Stor, stark, rivig, egenskaper som kommer passa perfekt i rollen som pivot.

Assisterande tränare – Nordic Bets oddssättare
Nordic Bet introducerade inför säsongen möjligheten att kunna spela på svensk futsal. Man hade bland annat ett alternativ att spela på serievinnaren i respektive serie. Till mångas förvåning hade ÖSK, som var topptippat, väldigt högt odds, medan ÖFC hade lågt.

Vissa påstår att det var ett misstag och att någon stackars sate hade blandat ihop Örebrolagen. Det tror jag icke! Som vi alla vet vann ÖFC serien lite överraskande. Jag tror att Nordic Bets oddssättare såg något som vi inte hade sett. Han visste saker vi inte visste. Däremot verkar det ha funnits andra krafter som tyckt annat… Som assisterande tränare kommer han plocka upp alla de talangerna vi dödliga människor inte ser till mitt alternativa landslag.

LÄS ÄVEN: Makedonskt lag i Uddevalla?

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img