Trotjänaren med nya erfarenheter: ”Känns hur bra som helst”

Hector Maravilla är en riktig trotjänare. Han har spelat i IFK Uddevalla sedan många år tillbaka, och inte lär det heller bli något annat lag i framtiden.

När Futsalmagasinets Andrés Moncada träffade den duktiga liberon under landslagslägret i Uddevalla berättar han bland annat att han valt bort fotbollen för att fokusera till 100 procent på futsalen, och dessutom om att IFK:s succé beror på att de flesta i laget har spelat tillsammans sedan de var åtta år gamla.

Jag möter Hector under mellan de två träningarna landslaget har den här dagen. Han ser mig och hälsar, och jag chansar rejält och svarar på spanska. Han ler och öppnar upp sig genom att prata på mitt modersmål under en kort men lärorik stund.

Jag frågar honom hur det känns med landslaget och allt runtomkring.

– Det känns hur bra som helst. Man börjar bli trött efter så många intensiva träningar på kort tid.

Vad tycker du om den nya förbundskaptenen?

– Han är väldig bra. Vi lär oss mycket och han är väldig noga med detaljer vilket hjälper en att förstå saker och ting bättre.

LÄS ÄVEN: Dou förlänger med IFK

Vad är det mest intressanta ni lärt er hittills?

– Vi har jobbat mycket med försvar och han (Matija Dulvat) vill spela 1-1-2, vilket är ett helt nytt koncept för många av oss, framför allt vi som spelar i IFK Uddevalla. Där spelar vi klassiska 2-2, säger Maravilla och lägger till:

– Det är kul att lära sig annat. För mig, som sista man, är det ganska bra då det inte alls är lika komplicerat som man tror att det kan vara.

Vi diskuterar lite kring det stundande Europakvalet och Maravilla tycker det skall bli superkul. Alla i laget siktar på att gå vidare och göra bra ifrån sig. Jag skvallrar om att FC Encamp blivit av med tio av sina tolv spelare efter deras säsong, vilket gör att de måste värva in en helt ny trupp. Detta med mindre än en månad kvar till kvalet.

– Jaså? Då gäller att kapitalisera detta, säger han glatt och längtan efter ett publiklockande Europakval är påtaglig.

– Jag ser verkligen fram emot det, och nu sätter vi igång med träningarna vilket ska bli jätteroligt.

IFK Uddevallas Europakval spelas 23-26 augusti. Då kommer Hector Maravilla och de andra landslagsspelarna från Uddevalla att komma in med nya erfarenheter. Med sig i bagaget har de nu ett träningsläger med Sveriges nya förbundskaptenspar, och det är inte illa.

LÄS ÄVEN: Stockholm Futsal Club med storartade planer

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img