Förre Djurgårdstränaren klar för ny klubb

I tisdags kunde Futsalmagasinet rapportera att Djurgårdens IF tappar sin hjälptränare Mattias Rölling-Hallongren, som flyttar hem till Göteborg.

Rölling-Hallongren verkar dock inte ha stått utan anbud från föreningar. Under fredagen presenterades han nämligen som ny ledare i IFK Göteborg.

LÄS ÄVEN: Smajlovic klar för IFK Göteborg

Sportchefen Mathias Etéus är nöjd med sin tränarvärvning och berättar att Rölling-Hallongren kommer att bli en del i en ny ungdomssatsning.

– Jag har träffat Mattias några gånger och han är en driven person som gillar futsal och alla föreningar behöver sådana personer. Mitt intryck är att han vill göra allt och ingenting och hjälpa till så mycket han kan, vill och orkar. Det kommer bli en nyttig resurs för oss och han har även ett driv till att dra igång en ungdomsverksamhet vilken han kommer vara den drivande personen i den frågan, säger han till klubbens hemsida.

Rölling-Hallongren kommenterar sin ankomst:

– Det känns fantastiskt. IFK Göteborg är den största föreningen i landet och min barndomsförening så det kan inte bli bättre, säger han och berättar om sina förväntningar i den nya klubben:

– Mitt mål är att få än mer erfarenhet och lära mig än mer futsal. Jag ser framemot ett mycket gott tjöt och samarbete med ”Willy” och Mathias. Jag vill verkligen få igång en ungdomssektion som skall bli Sveriges bästa alla kategorier samt hjälpa till i föreningen där jag behövs.

LÄS ÄVEN: Här är IFK Uddevallas nya matchställ

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img