Säsongspremiären slutade i moll för mästarna

1

Finalreturen blev redan flera dagar tidigare ett antiklimax då Borås AIK inte kunde komma till spel. Istället fick Skoftebyn och Torslanda rycka ut med ett hopplock av spelare, för att ge Uddevallaspelarna lite matchträning.

IFK Uddevalla kom till spel med en stor trupp, bestående av nästan 20 utespelare och två målvakter. Torslanda/Skoftebyn å andra sidan kom till spel med två fyror och en målvakt. Däremot skulle man senare visa, när hesa Fredrik ljöd och matchen var slut, att det är kvalité och inte kvantitet som gäller. Även att motivation slår klass.

IFK Uddevalla lät sina målvakter stå var sin halvlek, där Marcus Gerd inledde. Hemmalaget var inte alls sig likt, utan blixtrade som mest till i vissa sekvenser. De som sett Uddevalla är vana att se en offensiv futsal där man hittar varandra utan och innan, så skulle det inte vara i denna matchen.

Skoftebyn/Torslanda spelade otroligt bra defensivt och täckte till bakåt, de gav inte en sekund extra för Uddevallaspelarna. Samtidigt var det svårt för hemmaspelarna, då man luftade hela laget och inte bara spelade med fasta fyror.

Bortalaget hade allt att vinna. Det märktes särskilt i en sekvens där målvakten Felix Nordenfors, med fräscha meriter från landslagslägret i Uddevalla, gjorde en kanonräddning som följdes upp av två spelare som kastade sig för att täcka returen. Det var 100% i varje närkamp, vilket bland annat Björn Niklasson visade i slutet på första halvleken när han varnades för en hård tackling.

Det var däremot Uddevalla som gjorde säsongens första ”mål” genom Gramos Berisha i första halvleken som på hockeyvis styrde in ett skott med axeln. Kanske rent av hans egna tolkning av Maradonas ”guds hand”. Målet godkändes, Nordenfors i kassen var chanslös.

Skoftebyns Fredrik Larsson kvitterade senare genom en snabb vändning och skott mellan Marcus Gerds ben. Resultatet stod sig till halvlek.

Marcus Gerd kommenterar:

–  Trots att vi går runt på närmare 20 spelare visar vi mycket som är positivt, framför allt i den första halvleken. Däremot har vi mycket att jobba på vad gäller fasta situationer. Det är även något vi inte tränat på ännu, utan kommer att gå igenom nu i veckan.

– Självklart är det aldrig kul att förlora, men detta var en bra match att få. Nu ser jag fram emot genrepet mot FC Rosengård där vi kommer spela ihop vårt lag till UEFA.

I andra halvleken fortsatte bortalaget att spela tufft, vilket bland annat orsakade en straff. Fredrik Augustin gick in alldeles för hårt och straff för Uddevalla. Dessvärre för hemmalagets del lyckades inte Korab Bakraqi överlista den mycket duktiga Felix Nordenfors.

På slutet av matchen plockade Uddevalla ut målvakten för att spela jokerspel, något man inte lyckades med. Istället måttade Andreas Svanström in tvåan för bortalaget från mer än halva planen, vilket också blev slutresultatet.

Fredrik Augustin kommenterar efter matchen:

– Väldigt roligt att göra något ihop med Skoftebyn som vi har mött så många gånger. Vi försökte spela fysiskt och gav allt så att Uddevalla skulle få så bra sparring som möjligt inför Uefa Futsal Cup. Väldigt roligt att vara igång igen. Vi från Torslanda vill passa på att önska Uddevalla ett stort lycka till!

LÄS ÄVEN: Lidköping med tre nyförvärv

Matchfakta:

Träningsmatch

IFK Uddevalla – Torslanda/Skoftebyn 1-2 (1-1)

Målskytt, IFK Uddevalla: Gramos Berisha

Målskyttar, Torslanda/Skoftebyn: Fredrik Larsson, Andreas Svanström

Laguppställningar:

IFK Uddevalla:
Marcus Gerd
Joakim ”Bellman” Andersson

Hector Maravilla (K)
Petrit Zhubi
Robert Bagger
Donat Gashi
Albert Hiseni
Emilio Rossi
Korab Bakraqi
Jihad Nashabat
Abass Hussein
Arlind Sadiru
Eric Söderberg
Gramos Berisha
Linus Skarin
Mergim Berisha

Torslanda/Skoftebyn:
Felix Nordenfors

Fredrik Augustin
Fredrik Alvefelt
Björn Niklasson
Christoffer Lundh
Krister Andersson
Andreas Svanström
Fredrik Larsson
Filiph Grönlund

Matchens spelare:

Felix Nordenfors, Torslanda/Skoftebyn
Wow, Felix visade verkligen att han har potential att bli en riktigt bra futsalmålvakt. Förhoppningsvis har landslagslägret stärkts hans självförtroende. Intressant att se om han blir förstavalet för Skoftebyn till hösten

LÄS ÄVEN: BW är glad

1 KOMMENTAR

  1. Vad hände med futsalens egna Royal League, Nordic Champions Cup? där skulle ju de nordiska lagen sparra inför UEFA futsal cup?

Det går inte att kommentera på denna artikel.