Tränare blir spelare i Stockholmslaget

0

Tidigare blev det klart att Djurgårdens tränare Mattias Rölling-Hallongren flyttar tillbaka till Göteborg och stärker staben i IFK Göteborg. Nu står det klart att man tappar ytterligare en tränare i form av Emil Glans. Glans, som spenderade förra säsongen på bänken då han var korsbandsskada, tar istället klivet in på plan.

Tränare David Bergqvist är nöjd över förlängningen och kommenterar till lagets hemsida:

– Glans är en av lagets viktigaste personer, som tyvärr skadade sig i förra årets första träningsmatch. Därefter antog han en plats i ledarstaben, hans personlighet och spelförståelse gjorde honom till en viktig pjäs. Nu får vi se honom på planen och han är en av våra absolut viktigaste spelare i SFL. Jag är oerhörd glad över att ha en Glans i lagbygget!

LÄS ÄVEN: Uddevallas premiärförlust mot ”blandlaget”

Även spelaren själv verkar sugen på att göra comeback:

– Suget är enormt och förhoppningsvis blir denna vända med matchtröjan längre än sju minuter. Det ska bli oerhört skönt att komma tillbaka i spel igen och förhoppningsvis kunna bidra även på planen.

Han har långsamt börja träna fotboll men säger sig sakna en del styrka och balans. Förhoppningsvis rehabiliterar sig Glans snabbt i form, då han säger sig vara den enda i Djurgården som kommer göra mål på en bicykleta under säsongen.

LÄS ÄVEN: Vår bästa tid väntar