Truppen uttagen: ”Vi har höga krav”

0

Med mindre än en vecka kvar tills Uefa Futsal Cup har nu IFK Uddevalla Futsal tagit ut den trupp som skall försöka gå så långt ut i Europa som möjligt. De som skall göra det för Uddevalla är två målvakter och tolv utespelare.

Målvakter:

1. Marcus Gerd
20. Craig Stephenson

Utespelare:

2. Donat Gashi
5. Abass Hussein
6. Mergim Berisha
7. Robert Bagger
9. Korab Bakraqi
10. Hector Maravilla
11. Granit Berisha
12. Arlind Sadriu
14. Petrit Zhubi
16. Albert Hiseni
17. Emilio Rossi
19. Jihad Nashabat

Ledare: Angelo Vega, Mikael Alfredsson, Albin Sheqiri, Emilia Widengren

I truppen återfinns de två finalmålvakterna Marcus Gerd och Craig Stephenson, samt även nyförvärven Emilio Rossi och Korab Bakraqi.

Tränare Mikael Alfredsson kommentarar:

– Vi har Sveriges bredaste trupp, vilket är ett lyxproblem som gör det svårt för oss som skall ta ut en 14-manna trupp. Det är även svårt för alla spelare som hela tiden måste prestera.

– Det gör också att man får kvalité på varje träning och alla gör sitt yttersta för att få en plats. Vi är självklart väldigt nöjda över truppen. Även om någon ur truppen skulle åka på en skada så vet vi att de som skulle ersätta är duktiga spelare, det känns väldigt bra.

LÄS ÄVEN: Såhär såg det ut när Uddevalla vann SM-guld

Han kommenterar även det faktum att landslagsspelaren Fredrik Söderqvist inte kommer till spel:

– Nu fick vi tyvärr inte tillgång till att ha med Fredrik under Uefa och det är något som jag tycker är väldigt tråkigt. Jag vet vilken kapacitet Fredrik har och vet att han hade kunnat bidra med mycket för oss.

Ingen Fredrik Söderqvist alltså, men istället en träningsmatch på söndag i Agnebergshallen mot Rosengård. Väl där kommer man spela den truppen som blivit uttagen, till skillnad från förra veckan mot Torslanda/Skoftebyn där man rullade runt mycket.

– Matchen mot Rosengård är en väldigt viktig match för oss. Den matchen är tanken att vi skall spela ihop oss och hitta vårt spel. Tanken är dessutom för oss ledare att se vilka spelare som skall spela tillsammans och andra detaljer.

Först träningsmatch, sedan följer ett minst sagt intressant kval på hemmaplan. Förhoppningsvis väntar storpublik, kanske rent av ett nytt svenskt publikrekord?

– Uefa-veckan är något jag personligen har sätt framemot väldigt länge och extra roligt att vi får det på hemmaplan, det är ju pricken över i:et.

Utgången är ännu oklar för många, då kunskapen om de andra lagen är minst sagt begränsad. Däremot verkar Uddevalla seglat upp som favoriter i gruppen för många.

– Våra chanser i detta kval är väl lite svårt att säga egentligen. Jag har höga krav och det är att vi vinner gruppen. Spelar vi på topp och gör jobbet så vinner vi gruppen.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg fortsätter värva friskt