Berisha hemma igen: ”Det blev cirkus av alltihop”

Senad Berisha åkte i somras över till Thailand för att provspela med ett gäng futsalklubbar. Efter en tids träning stod det klart att han skrev på för klubben Sisaket.

Men strax efter att han kom hem nåddes han av nya besked. Tränaren som hade kontrakterat Berisha hade sparkats, och den nya ville se Berisha med egna ögon för att se om han dög.

Så Berisha åkte tillbaka, och allt löste sig och han kunde strax därefter presenteras för klubben.

– Det går inte att beskriva. Det är en dröm att få vara här och att få spela i en så här stor liga, sa han då.

Men när väl kontraktet var påskrivet började tillvaron bli mer och mer annorlunda för 21-åringen. Det berättar han för NA.

– Det var mycket konstigheter. En del i det hela var att jag inte fick den lön i förskott som var utlovad, och inte heller en lägenhet som de lovat att ordna. Jag fick halva lönen, och ordnade en lägenhet själv. Men jag brydde mig inte om det, det är inga stora pengar, så jag betalade själv det som behövdes, berättar han.

Och det som från början var lovord om att han kunde bli en stor poängkung blev snabbt bänknötande utan förklaring när laget reste till Bangkok för att spela fyra träningsmatcher.

– Jag spelade inte första halvlek i den första matchen, men sedan sa tränaren att jag skulle in. Jag fick tre minuter, sedan tog han av mig och sa åt mig att sitta. Jag fattade ingenting, men gjorde som jag blev tillsagd.

Senad Berisha presenteras för Sisaket FC.

Därefter blev det läktaren.

– Han sa att jag måste lära mig språket. Innan jag kunde språket skulle jag inte få spela. Han hade en helt annan attityd än tidigare. Jag blev vän med en brasse som spelade i klubben, Ramon Pavon, som spelat i Thailand i två år. Han hjälpte mig mycket, men plötsligt fick vi inte prata engelska ens på träning.

LÄS ÄVEN: Här är IFK Uddevallas trupp till Europakvalet

Språket lärde han sig relativt snabbt, och det tyckte Senad själv inte var ett stort problem. All kommunikation på planen förstod han bra, men ändå blev det plats på läktaren.

– Då fick jag nog, åkte från spelarhotellet till ett annat hotell. Ringde hem och pratade med min tränare i Örebro och min familj, och de övertalade mig att åka tillbaka. Så jag var bara borta i några timmar. Men på något vis fick sportchefen veta det, och väckte mig nästa dag. Han begärde att jag skulle betala tillbaka den halva lön jag fått, och sa att jag kunde åka hem. Jag skulle inte få spela så länge jag inte kunde språket.

Senad gjorde som han blev tillsagd. Den halva lönen betalade han tillbaka, och han lämnade landet och åkte hem.

– Jag fick också veta av min vän, brassen, att tränaren pratat skit om mig inför de andra spelarna bakom min rygg. Jag fattade ju inte vad han sa på träningarna, men själva futsalen var inget problem. Jag förstår systemet och begreppen de använder på thai, berättar han vidare för NA.

Nu är 21-åringen tillbaka i Örebro igen, och väl hemma hörde klubbens president av sig via mejl.

– Han skrev att han inte visste något om vad som hänt, och han beklagade och bad om ursäkt. Han vill att jag ska komma tillbaka. Jag vill inte vara här, jag är inte klar i Thailand. Men det blev cirkus av alltihop.

Men om han är beredd att åka tillbaka en tredje gång vet han i dagsläget inte.

– Just nu är det många tankar som snurrar. Jag kan inte se att jag åker tillbaka så länge tränaren är kvar. Men jag vet också att det finns ett stort missnöje med honom i laget, att flera spelare vill lämna. Så just nu vet jag faktiskt inte.

Samtidigt finns det ett stort sug hos Berisha att fullfölja drömmen.

– Jag känner att jag inte är färdig där borta. Jag har fortfarande ett kontrakt, som är skrivet till den 24 december. Vilket jag dock aldrig hann få en kopia på. Det finns andra klubbar, men närmast till hands ligger förstås att jag spelar med ÖFC. Jag vill igång igen så snart som möjligt, och har lärt mig en hel del av äventyret i Thailand, även om det inte blev som jag hoppats.

– Det är också landslagssamlingar och kamper i september och november som jag gärna är med på om jag blir kvar här hemma.

LÄS ÄVEN: Tränaren blir spelare i Djurgårdens IF

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img