Tufft genrep för Uddevalla

0
Albert Hiseni. Foto: Futsalmagasinet

Det var laddat för ett tufft möte mellan ett Europaladdande Uddevalla och yrvädret från Skåne, FC Rosengård. Uddevalla kom till spel med den trupp som dessutom skall göra det för dem i just Uefa om mindre än en vecka. Rosengård däremot kom med sju utespelare och två målvakter. Fem spelare hade lämnat återbud på grund av fotboll eller jobb i bortalaget.

Matchen började i högt tempo, där skillnaden från förra veckans drabbning var stor. Det kändes som att det var två lag som tränat futsal och inte bara kastats in hetluften. Rosengård började högt, vilket på flera sätt chockade Uddevalla. I hemmalägret ville man inte vara sämre utan visade på att man kunde pressa lika högt.

Uddevalla kom in mer och mer i matchen och Rosengård kände att det snart skulle smälla i egen kasse. Timeoutkortet lämnades in, men det var försent, ett lågt pressat Rosengård kunde inte stoppa en framstormande Albert Hiseni som satte ettan för hemmalaget.

Därefter skulle målvakten i Rosengård, Mahmud Mohajerin, stå för matchens insats. I en sekvens bryter han en längre pass från Uddevalla, dribblar av en spelare och följer med upp i anfallet, som han avslutar mellan Marcus Gerds ben. 1-1 och en otrolig prestation från Rosengårdskeepern som firade det hela med att hjula och göra en bakåtvolt till publikens glädje. Till och med Uddevallabänken verkade uppskattade målgesten.

LÄS ÄVEN: Djurgårdens IF arrangerar provträningar

Rosengård blev mer och mer pressade, vilket gjorde att Robert Bagger och Jihad Nashabat satte var sin kasse innan halvleken var slut, båda på sitt sätt. Bagger genom en överstegsfint in till hårt skott och Nashabat genom en teknisk prestation som avslutade ett annars vackert anfall från hemmalaget.

I andra halvlek fick vi se flera spelare bli luftade i hemmalaget, bland annat Craig Stephenson som ersatte Marcus Gerd i målet. Även Emilio Rossi, Donat Gashi, Arlind Sadriu och Abass Hussein fick speltid.

Uddevalla tryckte på och utökade sin ledning två gånger om, genom Albert Hiseni och Mergim Berisha. Däremot ville Rosengård vara sämre, utan skapade spänning i matchen med tre mål, två av Jhonjairo Calderon och ett av Alexandre de Santana.

Rosengård gick för lika men Uddevalla visade på rutin när man lugnt rullade runt bollen, även om det ibland kändes farligt. Istället för kvittering punkterade Arlind Sadriu matchen med det sista målet inför Uefa.

Matchfakta:

Träningsmatch

IFK Uddevalla – FC Rosengård 6-4 (3-1)

Målskyttar, IFK Uddevalla: Albert Hiseni (2), Robert Bagger, Jihad Nashabat, Mergim Berisha, Arlind Sadriu

Målskyttar, FC Rosengård: Mahmud Mohajerin, Alexandre de Santana, Jhonjairo Calderon (2)

Laguppställningar:

IFK Uddevalla
1. Marcus Gerd
20. Craig Stephenson

7. Robert Bagger
9. Korab Bakraqi
10. Hector Maravilla
11. Granit Berisha (K)

6. Mergim Berisha
14. Petrit Zhubi
16. Albert Hiseni
19. Jihad Nashabat

2. Donat Gashi
5. Abass Hussein
12. Arlind Sadriu
17. Emilio Rossi

FC Rosengård
1. Mahmud Mohajerin
24. Fahad Abd

5. Ifri Slaouti
7. Erkin Hamidovic
8. Omar Rincon Buritica
9. Alexandre de Santana
10. Jhonjairo Calderon
11. Lázaro Araujo
21. Mohammad Aref Moosavi
22. Johan Gustin
23. Maher Naji
26. Hussein Abdulzahra

Domare: Ademir Avdic (Tidaholm), George Jansizian (Göteborg)

LÄS ÄVEN: Senad Berisha tillbaka i Sverige