Zaafrani klev fram igen – smällde dit ett nytt hattrick för sitt Borås

0

Det var två lag med otroligt bra minnen från Lisebergshallen som mötte varandra under måndagskvällen. Borås som är obesegrad i denna hall och Gais som stod med guldhattar och champagne i samma hall för ett par månader sedan, efter kvalvinsten mot Fågelfors.

Matchen började i ett rasande tempo, där Borås bland annat hade Younes Raisi tillbaka efter landslagsäventyret på Gotland. Haidar Bejan och Havdal Mahdi är två förvärv för makrillarna som fick göra matchdebut i den grönsvarta tröjan.

Det skulle däremot vara den gamla räven Patrik Falk i Gais som öppnade målskyttet, efter att han snodde bollen från ett Borås som var på väg framåt. Snabbt skulle Borås kvittera först en gång, sedan två gånger efter att Gais avslutat ett vackert anfall i öppet mål och Hoshiar Suleymani tryckt in en frispark.

Matchen böljade fram och tillbaka, med flertalet individuella prestationer. Younes Raisi skulle stå för flertalet av dem, medan spelare som Irfan Delimedjac och Hoshiymar Suleymani stod för speluppbyggnad.

Värt att notera är att Gais fick två långstraffar i första halvlek, men bommade båda.

Borås tog över matchen och satte två bollar, men då skulle Haidar Bejan kliva fram med ett underbart skott rakt upp i krysset. Dessvärre fick nämnde Bejan kliva ut i halvtid efter att han fått en smäll på foten.

Matchen stod och vägde vid 5-5, då skulle Borås visa rutin och göra två mål i slutet av matchen. Gais gjorde ett sista ryck och reducerade, men Borås punkterade matchen när man gjorde 8-6, vilket också blev slutresultatet.

LÄS ÄVEN: Norrköping fick se sig besegrad av Borås

Patrik Persson, tränare Gais, kommenterar efter matchen:

– Två lag som kan pressa högt och bytte chanser med varandra. Vi skapar mest målchanser, men Borås var effektivare. Enligt mig är det effektiviteten som också fäller avgörandet i matchen. Vi har fyra debutanter i laget som alla får klart godkänt. Bäst idag tycker jag är Patrik Falk.

Petter Florentin, tränare BAIK Futsal:

– En ganska rörig match där vi inte är med från början. Vi höjer oss i andra med kommer inte upp till den nivån jag vet att vi kan spela. Men det är ett tag kvar till premiären.

Matchfakta:

Träningsmatch

GAIS – Borås AIK 6-8 (4-4)

Målskyttar, GAIS: Patrik Falk, Dennis Axelsson, Haidar Bejan, Fredrik Pettersson, Ali Fayad, Andreas Palmqvist

Målskyttar, Borås AIK: Emil Jylhänlathi, Hoshiyar Suleymani (2), Ali Zaafrani (3), Ricky Lundberg, Jahid Jawid

LÄS ÄVEN: Släng taktiktavlan i papperskorgen!