Rosengård övertygade – bjöd på magisk futsal

0

FC Rosengård, som seglat upp som en intressant utmanare till en SFL-plats, mötte under söndagen Torslanda IK i en träningsmatch. Skånelaget mötte för ungefär en månad sedan IFK Uddevalla i en träningsmatch inför Uefa Futsal Cup. Där hade man endast sju utespelare, men lyckades hålla Uddevalla på sträckbänken länge.

Rosengård har haft försäsong sedan april, vilket syntes. Spelarna hittade varandra på ett helt annat sätt än vad Torslanda gjorde, däremot så kanske man gjorde det lite väl komplicerat ibland. Hemmalaget Torslanda spelade ett rakare spel, som många gånger lyckades ta dem till farliga målchanser. Victor Edvardsen var som alltid stor och stark, vilket Rosengårdsförsvaret fick känna på.

Matchen skulle bjuda på många felpass, framför allt från hemmalaget. Rosengård försökte spela sig ur alla situationer, vilket man många gånger lyckades med bravur. Däremot blev det ganska många gånger passningar med små marginaler, som Torslanda delvis utnyttjade.

Första halvleken skulle Torslanda visa att de är ett tungt lag att möta, även om Rosengård ägde de mesta av bollinnehavet. Så fort hemmalaget fick bollen gick det snabbt fram, och mål gjorde man. Rosengård nötte på och visade på att man trodde på sin spelidé, men i paus gick man ut i underläge, 3-2.

LÄS ÄVEN: Kronuis klev fram för sitt Djurgården

I pausen valde Torslanda att stanna kvar i hallen medan Rosengård gick in till sitt omklädningsrum. Det sistnämnda verkade vara ett vinnande koncept, då bortalaget klev in som ett helt annat lag. Första halvlek var inte på något sätt dåligt för dem, men i andra halvleken skulle de visa att de vill vara med och slåss i futsalens finrum.

I flera sekvenser spelade Rosengård ut Torslanda såpass mycket att man liknade konor. Peter Paananen var ilsken i målet, vilket är förståeligt, då passningarna gick kors och tvärs över Torslandas planhalva. Fasta varianter kombinerades med fint passningsspel och bra speluppfattning, där man hade mod att hålla i bollen och börja om.

Torslanda skulle tillslut få utdelning på en fast situation, där Victor Edvardsen satte sitt andra för kvällen vid bortre stolpen, men annars skulle den andra halvleken tillhöra Rosengård.

De sista tio sekunderna applåderade bortalaget sin egna prestation, en prestation man inte behöver skämmas för. Torslanda lär ha en del att slipa på, inför debuten mot IFK Göteborg.

Matchfakta:

Träningsmatch

Torslanda IK – FC Rosengård 5-7 (3-2)

Målskyttar, Torslanda IK: Victor Edvardsen (2), Hampus Furublad (2), Viktor Lundqvist

Målskyttar, FC Rosengård: Lázaro Araujo (2), Jhonjairo Calderon (2), Alexandre de Santana, Dekan Fazil, Ifri Slaouti

LÄS ÄVEN: Nyförvärven klev fram för IFK Göteborg