Borås segersvit bruten – Blåvitts nyförvärv stod för målen

0

Det var minst sagt en spännande drabbning mellan IFK Göteborg och Borås AIK under söndagen. Bortalaget, som senast i måndags vann över GAIS, hade bland annat Ali Zaafrani, Hoshiar Suleymani och Ricky Lundberg på skadelistan. I IFK Göteborg var det många nya ansikten, även ett par gamla bekanta.

De före detta Boråsspelarna Fehim Smajlovic, Robin Yarsuvat och Wahid Jawid debuterade i den blåvita tröjan, samt Nima Kadivar och Oskar Örth. Tillbaka var också Mathias Etéus, Rickard Ekdahl och Erik Svensson, alla efter en säsongs frånvaro.

Trots bortfallen började Borås starkast och visade att man hade tänkt behålla sitt vinnarfacit, inga förluster på försäsongen samt inga förluster i Lisebergshallen.

Göteborg däremot ville visa på att föregående säsong endast var ett undantag, med nya tränare Willy på bänken. Det började däremot inte lovande, redan efter tre minuter hugger det till i Erik Svenssons baksida, vilket gör att han inte kan fullfölja matchen. Baksidan var hårt lindad, återstår att se om den läker till seriepremiär.

Det märktes att Borås redan har gjort ett par träningsmatcher, den lilla matcherfarenheten som fanns gjorde också att man var vassare. Hemmalaget verkade vara lite tagna av stundens allvar. På planen fanns egentligen ett helt nykomponerat lag, jämfört med vad man slutade förra säsongen med. Endast Nicklas Asp och Christopher Solberg, som såg första halvleken från bänken när Rickard Ekdahl vaktade buren, var med föregående säsong för Göteborg.

LÄS ÄVEN: Etéus gör comeback

Borås öppnade matchen, och det kändes delvis som man fortfarande var lite sömniga i Göteborgslägret. Väl längre in i matchen växte man och tog över mer och mer. Younes Raisi bjöd givetvis på ett par tekniska nummer, men Nol-förvärvet Nima Kadivar i IFK Göteborg ville inte vara sämre.

Lagens båda lagkaptener, Nicklas Asp och Irfan Delimedjac stod för stabilitet. De styrde sina lag från liberopositionen och var ofta delaktiga i de fasta situationerna som uppstod.

Båda lagen bjöd på många felpass och missuppfattningar, vilket gjorde att det blev en del Hawaii. Mathias Etéus fick bollen ett par gånger och visade att det är farligt när han har bollen, däremot så saknades det där lilla extra som gjorde att det blev stolpträff istället för mål.

IFK Göteborg är ett lag som varit kända för sina fasta situationer, vilket vi fick se en del glimtar av idag. Tränare Willy gestikulerade hej vilt vilken variant det skulle vara. Det skulle också bli två långstraffar i matchen, båda två i sista halvlek. Borås brände sin, där Christopher Solberg stod för en fantastisk räddning. Wahid Jawid brände även han en långstraff.

Värt att tillägga är att tre av målen gjordes av två juniorer för Borås.

IFK Göteborg kunde tillslut bryta Borås dubbla segersviter i en match som andades försäsong. Det fanns många goda intentioner, men misstag från båda lagen satte prägel på matchen. Däremot var det en bra genomkörare för de båda lagen, som säkerligen kommer bjuda på ett par tuffa bataljer när serien väl drar igång.

Matchfakta:

Träningsmatch

IFK Göteborg – Borås AIK 6-4 (1-2)

Målskyttar, IFK Göteborg: Wahid Jawid, Nima Kadivar (3), Fehim Smajlovic (2)

Målskyttar, Borås AIK: Haris Jahic (2), Lukas Forsberg, Renzo DiNegro

LÄS ÄVEN: När spelar ditt lag i oktober?