Storm i Uddevalla och ett Borås som aldrig kan räknas bort

0
Foto: Krister Melin

Vad hände inte denna veckan? Jag vet knappt var jag skall börja…

I måndags spelade GAIS mot Borås, en match där tyvärr fokus blev annat än på spelet. De som deltog vet säkerligen vad jag menar. Jag vill inte vara den som är den, men när det är två SFL-lag som möts, bör det rimligen inte vara två SFL-domare som dömer? Det är inte rättvist mot domare som saknar eller har lite erfarenhet att gå in och döma en sådan tuff match som GAIS-Borås faktiskt var.

Fredrik Karlsen som tidigare gick från IFK Göteborg till Italien presenteras plötsligt för ÖSK Futsal. Den såg man inte komma direkt. Det miljöombyte norrmannen gör tror jag kan vara bra, i IFK Göteborg fick han inte ut sin fulla potential. Debuten mot Elastico gick bra, där han redan under lördagen fick förtroende att spela och tackade genom att sätta två mål.

Under onsdagen tänkte jag ta det lite lugnt, så jag snackade med min chef på Volvo och tog ledigt efter lunch. Träffade representanter från laget.se och hade ett väldigt bra möte, tillsammans med min vapendragare David Gerd. Mitt i allt detta framkommer det att Angelo Vega avgår som tränare, och då går det undan.

Jag vill inte ge mig in i något debatt, det skulle vara att kasta handgranater i glashus, men först vill jag säga att det minst sagt är tråkigt. Som klubbdirektör Dennis Fredriksson säger, en skilsmässa är aldrig lycklig. En klubb som Uddevalla har växt oerhört på kort tid, då kan man få lite växtvärk. Därför skulle jag vilja uppmana alla att släppa det och inte välja sida. Vad som har hänt med Uddevalla och Angelo Vega är deras business, där vi på Futsalmagasinet har varit väldigt tydliga med att rapportera från båda håll.

Jag hoppas att Uddevalla hittar en bra lösning och även att vi får se Angelo Vega i futsalhallen igen, oavsett om det är som spelare, ledare eller på läktaren. Om vi får se honom i SFL-sammanhang sätter jag mina riksdaler på att det blir i norra divisionen…

Efter att vi fått ut nyheten var det dags att åka hem för att förbereda sig för IFK Göteborg Futsal goes live. Ett oerhört roligt initiativ man dragit igång enligt mig, där man dels vill sprida futsal men också stärka varumärket IFK Göteborg. Jag var inbjuden som gäst och diskuterade IFK Göteborgs nyförvärv i första avsnittet.

Väl där fick vi också reda på hur deras trupp kommer se ut, där det fanns en och annan överraskning. Mathias Etéus, som lade skorna på hyllan föregående säsong, har tidigare hintat om en comeback, och nu kommer den alltså. Vi får se om knäet håller, men skulle det göra det så vore det givetvis ett tillskott Blåvitt.

Dan Mönell finns inte med i truppen, samtidigt som man säger sig ha en ”Mister X” på väg in med landslagsmeriter. Kan det vara Mönell? Eller kanske rentav Emilio Rossi? Hur sugen är han på att pendla upp till Uddevalla? Vad jag förstått var Angelo Vega en stor anledning till att han gick till Uddevalla, då de har spelat ihop i FC Ibra.

Det vore nog ingen högoddsare om vi får se Emilio Rossi i Torslanda kommande säsong, då han spelar fotboll där.

Etéus avslöjade dessutom att det var Robin Yarsuvat som kontaktat honom kring att spela i IFK Göteborg. Däremot var det inte med Wahid Jawid initialt, utan Irfan Delimedjac det gällde. Younes Raisi är ytterligare en spelare som det ryktats om, men som verkar stanna i Borås. Han skall till och med ha provtränat med IFK Göteborg. Enligt mina källor har även Ricky Lundberg varit aktuell för Blåvitt. Nu blev det Robin Yarsuvat och Wahid Jawid som gick till Blåvitt, där den sistnämnda har imponerat på klubben.

Ja, Borås har många duktiga spelare som är attraktiva för andra klubbar, däremot är det endast IFK Göteborg som lyckats slå dem på försäsongen. Det bevisar väl ytterligare en gång att man aldrig kan räkna bort Borås, oavsett vad folk säger.

Jag själv är oerhört fascinerad av laget, som släpper in lika många mål som ett bottenlag men ändå lyckas placera sig i toppen. Givetvis är det för att man gör en massa mål, överlägset mest föregående säsong. Det säger kanske en del om Borås, om inte annat bör man inte vara rädd för att det skall bli mållöst när de spelar.

När jag ändå är inne på temat avslöjande kanske jag skall kasta ur mig lite saker så ni läsare vaknar. Låt mig titta in i spåkulan lite. FC Rosengård vinner Örebro Open, Lindahl vinner återigen SM-guld på damsidan och varken Uddevalla eller IFK Göteborg vinner SM-guld på herrsidan. Jag tror det kan vara någon av Örebrolagens år i år, eller kanske Stockholm?

Förresten, under söndagen vann Rosengård över Torslanda och IFK Göteborg över Borås. I den förstnämnda matchen var det oerhört roligt att se Rosengård spela vacker futsal, hoppas det också ger utdelning. I den andra var det intressant möte där Borås faktiskt hade ett ganska b-tonat lag med bland annat tre juniorer. ”Årets nyförvärv” Erik Svensson beslutade sig för att kliva av efter tre minuter, skrämde jag honom? Hoppas han kommer tillbaka så Krister Melin kan njuta av hans tacklingar.

Nej, nu får det räcka, ha en fantastisk vecka futsalvänner!