Förbundskapten klar – för division 2

0

Futsalmagasinet kunde tidigare i veckan avslöja att förbundskaptenen Lasse Ternström är aktuell som spelare i en Göteborgsklubb. Tränaren har tidigare basat över IFK Göteborg Futsal, innan han blev förbundskapten för flicklandslaget och assisterande förbundskapten för herrlandslaget.

Klubben i fråga är BK Skottfint, vilket Futsalmagasinet för övrigt gjorde en intervju med kring klubbens tankar föregående vecka. Ternström har tidigare spelat i BK Skottfint, samt arbetat med Daniel Åman i GFC. Spelat har han gjort i fotbollen, nu är det alltså Åmans nysatsning i futsal som gäller.

Lasse Ternström säger följande till Futsalmagasinet.

– Jag vill hålla igång min futsalhjärna och min futsalkropp. Jag har nytta av det i min roll som tränare, där mitt mål är att alltid utvecklas.

LÄS ÄVEN: Löfte till BK Skottfint

Åren 2013 och 2014 deltog Ternström som både spelare och ledare, efter det blev det futsal för hela slanten. Nu blir det alltså fortsatt futsal för Lasse, men en återförening i Skottfint med Daniel Åman.

Daniel Åman kommenterar sitt nyförvärv:

– Ja, det var en ”Silly-BOOM” i sillybloggen som heter duga? Jag har känt Lasse sedan tiden i GAIS och tidigt 90-tal. Då kallades han Terna eller Brasse-Lasse, det senare för att han blandade hårt kämpande med fin teknik på kanten. Trots att Lasse haft uppehåll som spelare vet jag att hans fysik är en som en 30-årings och hans erfarenhet kommer att bli oerhört betydelsefullt då de flesta av våra spelare är mellan 23-26 år. En otroligt viktig pusselbit både i lagbygget och intressemässigt för föreningen.

Det är som sagt ett meriterat nyförvärv, Lasse har under sina 44 år samlat på sig erfarenheter inom fotbollen i bland annat Gais och Ljungskile samt två SM-guld med IFK Göteborg Futsal som tränare. Nu blir det alltså futsalspel i division 2 för ”Brasse-Lasse”.

LÄS ÄVEN: Derbyn i fokus i IFK Göteborgs livesändning