Skottfint rustar – värvar löfte från IFK Göteborg Futsal

  0
  Alexander Hernach spelade tidigare i IFK Göteborg Futsal. Nu är han klar för nystartade BK Skottfint.

  Tidigare i veckan kunde vi berätta om Daniel Åman, som bland annat kört en runda i Göteborg Futsal Club. Nu är han högaktuell inom futsalsammanhang efter ett par års frånvaro, då han debuterar som tränare för BK Skottfint i division 2.

  Skottfint rustar alltså för sin debutsäsong inom futsalen, men har redan ett par intressanta namn klara. Bland annat har man värvat , som några kanske känner igen från IFK Göteborg Futsal. Hernarch blev nämligen värvad till ”änglarna” som 16-åring, då han ansågs vara en stor talang.

  Nu är han 18 år och går på Aspero Idrottsgymnasium. Han beskrivs som en teknisk spelare med bra spelsinne. Fotbollen tar mycket tid för tillfället, vilket gör att division 2-spel blir lättare att kombinera. Däremot tror klubben att Hernach kan vara tillbaka på högsta nivå inom några år. Största meriten är att han var med i IFK Göteborgs trupp som tog SM-guld 2016.

  Tilltänkt lagkapten i laget är förvärvet Jonathan Malmqvist, 21 år, som dessvärre ser ut att missa större delen av futsalsäsongen. Den tvåfotade pivoten, var föregående säsong utlånad till Warta där han spelade division 1-spel i futsal. Återstår att se hur mycket Malmqvist får spela.

  LÄS ÄVEN: Djurgården förlänger med målvakt

  Det tredje, respektive fjärde förvärvet är skånepågarna Gustav Nilsson och Christoffer Dahl. Båda spelar innebandy och är 23 år, däremot är det två helt olika spelare. Nilsson är vänsterfotad pivot/kantspelare som gjorde ett mål och två assist i sin fotbollsdebut för Skottfint. Dahl däremot är en stor högerfotad målvakt som gillar hänga med upp i anfallen för att fylla på som joker.

  Det slutar inte här, utan även två 26-åringar har skrivit på för klubben. Det handlar Peter Freme är den första som helst spelar på kanten. Bra teknik och ett skott som han borde använda oftare är två av hans främsta individuella egenskaper.

  Den andra 26-åringen är Christoffer Petersson som helst spelar vinge eller libero. En löpstark och stark bollvinnare som lär vara nyttig för laget. Som grädde på moset vänsterfotad, vilket givetvis ger Skottfint ett vapen i offensiven.

  Sist, men inte minst, är Carl Zandén, 33 år. Ytterligare en vänsterfot med kanske Skottfint fotbolls bästa teknik och passningsfot. Kommer i och med sin ålder bidra med mycket rutin och lugn.

  Hängde ni inte med? Här kommer BK Skottfints nyförvärv sammanfattande: Alexander Hernarch, 18 år (Vinge), Jonathan Malmqvist, 21 år (Pivot/Allround), Gustav Nilsson, 23 år (Pivot/Vinge), Christoffer Dahl, 23 år (Målvakt), Peter Freme, 26 år (Vinge), Christoffer Petersson, 26 år (Vinge/Libero), Carl Zandén, 33 år (Vinge).

  Återstår att se resterande spelare Daniel Åman väljer att rekrytera till det nystartade futsallaget BK Skottfint.

  LÄS ÄVEN: Filip och Fredrik uppmärksammar ÖSK Futsals presskonferens