Två SFL-klubbar jagar Angelo Vega: ”Dörren står öppen”

0
Foto: Tobias BW Granberg

Angelo Vega och IFK Uddevalla Futsal gick tidigare i veckan skilda vägar, då spelarna ville ha en annan spelidé än Vega. Nu verkar det som att vi får se Vega på futsalplanen redan kommande säsong, som antingen tränare eller spelare.

P4 Väst avslöjade under fredagen att klubbarna Skoftebyn och ÖSK Futsal är intresserade av Vegas tjänster.

Vega bekräftar intresset från ÖSK Futsal:

– Jag kan bekräfta att jag pratat med Örebro, både Johan Ivhall och Mikko Seppälä. Vi har haft ett väldigt bra samtal. Det finns också andra projekt som skulle kunna vara intressanta. Mer än så vill jag inte säga.

Under föregående säsong var den förre landslagsspelaren ofta ombytt, men speltiden var mindre än tidigare. Detta då han tog ett större fokus på det taktiska. Detta utesluter dock inte att han gör comeback som spelare.

– Jag behöver träna. Vi får se vad som händer. Jag har varit med på lite matcher föregående säsong, ofta när det var tufft gick jag in med rutin. Det är lite upp till mig själv känner jag, om jag vill komma i form. Samtidigt är det inte bara för spelandets skull, jag vill vinna också.

Vad gäller Skoftebyn är Vega förtegen.

– Skoftebyn har jag inga kommentarer om.

LÄS ÄVEN: Vega om spelartruppen: ”Inte ett lätt gäng att hantera”

Vi når ordförande i ÖSK Futsal, Johan Ivhall, under fredagskvällen som även han bekräftar att man varit i kontakt med Angelo Vega.

– Vi har snackat lite om framtiden. Om det blir som spelare hos oss, eller om han gör något annat, det vet vi inte. Skulle han vara i form vill jag givetvis att han skall spela, han är duktig.

Vidare stänger han inga dörrar för Vega, utan slår snarare en passning till Uddevallabon.

– Det finns möjligheter. Dörren står öppen. Vad som händer härnäst får vi se.

Christoffer Lundh, futsalansvarig i Skoftebyn kommenterar till P4 Väst, där han meddelar att klubben alltid är intresserade av spelare och ledare som vill något med futsal. Han kan däremot inte kommentera om man är intresserade av just Angelo Vega.

Futsalmagasinet kan avslöja att det är i rollen som tränare Skoftebyn är ute efter den tvåfaldiga silver och guldmedaljören Angelo Vega.

LÄS ÄVEN: ”Det finns inga lyckliga skilsmässor”