Vega på väg till Skoftebyn: ”Vi har haft ett första möte”

0
Foto: Krister Melin

De flesta lär inte ha missat att Angelo Vega och IFK Uddevalla Futsal gick skilda vägar föregående onsdag. Senare kom det uppgifter kring att både Örebro SK Futsal och Skoftebyn jagade Uddevallabon, något Futsalmagasinet rapporterade om.

Vad gäller ÖSK Futsal bekräftade både Angelo Vega och klubben intresse, däremot har det varit inga kommentarer från Vega kring Skoftebyn. Även från Trollhättan har det varit tyst. Tills nu. Futsalmagasinet kan avslöja att det under tisdagskvällen hölls ett möte mellan parterna Angelo Vega och Skoftebyn.

Christoffer Lundh, futsalansvarig Skoftebyns IF kommenterar:

– Jag kan bekräfta att vi har haft ett första möte. Angelo är jätteduktig som både spelare och ledare, vilket han har visat under sin tid i Uddevalla. Inget är bestämt, men tanken är att han skall vara med och träna lite med oss. Det är inget snack om att han vore en bra förstärkning. Hur det blir i slutändan vet jag inte, där är bollen vid hans fötter.

LÄS ÄVEN: Futsalutvecklare till Värmland

Klubben skall, precis som ÖSK Futsal, vara intresserad av Vega som spelare. Initialt är inget bestämt, förutom att Angelo skall vara med på Trollhätteklubbens träningar. Enligt uppgifter till Futsalmagasinet skulle Vegas kunskaper i futsal ses som en stor tillgång. Hans kompetens ses som nyttig, oavsett om han skulle vara en startspelare eller göra lite mer sporadiska inhopp, likt han gjorde den sista tiden i Uddevalla.

Även om ett första möte har hållits, är inget bestämt än, mycket skall ligga i hur Angelo vill gå vidare.

– Vi hade ett väldigt bra möte. De vill gärna att jag skall spela för dem. Det är absolut intressant att en proffsig futsalklubb som Skoftebyn är intresserade av ens tjänster. De har visioner som låter spännande och många duktiga spelare. Det kändes helt enkelt bra på mötet, säger Angelo Vega till Futsalmagasinet.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg gör klart med tränarduo