INFÖR SÄSONGEN: Hammarby blir farliga: ”Givetvis slår vi Djurgården”

0

En nykomling som storsatsar och som vill bli ligans största publiklag.
– Derbyt mot Djurgården blir magiskt och givetvis vinner vi, säger Peiman Pahlevan.

Till skillnad från många andra fotbollsföreningar som tågat in i futsalen har Hammarby valt ett lite annorlunda upplägg. Här är futsalen en del av fotbollen, vilket gör att bland annat samma personer som arrangerar allsvenska matcher på Tele2 Arena också arrangerar futsalmatcherna i Eriksdalshallen.

Redan i premiären förra året fyllde man nästan nämnda Eriksdalshallen med 1 800 personer, vilket fick klubben att satsa på att fylla Globen inom tre år. Kanske i ett derby mot rivalen Djurgården?

Michel Basberber basar över laget som bland annat gjort ett par prestigefulla värvningar i Aday Kaplan, Fredrik Notice och Özgur Yasar från Falcao. Sebastian Holmkvist från Stockholm Futsal Club är ytterligare ett nyförvärv som kan få en betydande roll för Bajen kommande säsong.

Lagkapten Peiman Pahlevan har också gjort flytten från Falcao till Hammarby men var med redan ifjol och spelade upp Hammarby i SFL.

– Det känns jättekul att spela i SFL kommande säsong. Vi har ett spännande lag med många olika karaktärer och spelartyper. Laget består av en del spelare med erfarenhet från både SFL och landslaget, vilket givetvis är viktigt när man gör sitt första år som nykomling, säger Pahlevan.

Under försäsongen har Bajen bland annat deltagit i Örebro Open Futsal Cup, där man inte lyckades få med alla sina spelare, men ändå presterade bra.

– Det var tydligt under helgen i Örebro att tempot är högre och att motståndarna är skickligare, men jag tycker vi visade att vi är ett lag att räkna med.

LÄS ÄVEN: Norrköping blir starka i år

Med en stark organisation i ryggen och rutin i många spelare, både från futsal och från fotboll, går man nu en spännande säsong till mötes. Supportrarna förväntas strömma till ett kokande Eriksdalshallen och intresset för futsal bland Bajenfans bli större.

– Det som alla lag kan förvänta sig av Hammarby är att de absolut inte kommer kunna hämta hem några poäng gratis av oss. Vi kommer att bli ett lag att räkna med i toppen av serien, ingen tvekan.

Pahlevan verkar laddad, vilket är förståeligt. Nu väntar ett viktigt år för laget, då man bland annat vill bjuda på fin underhållning mot Djurgården, för att skapa intresse för futsal i huvudstaden.

– Det är självklart roligt med ett derby, men vi kommer att spela efter samma filosofi oavsett motstånd. Med eller utan Djurgården har vi alltid fantastiska supportrar som sjunger oss framåt i matcherna. Ett derby är alltid ett derby och jag är övertygad om att det kommer bli en magisk tillställning. Djurgården lär ligga lågt som vanligt och vi kommer försöka att bjuda på en underhållande match. Givetvis vinner vi, vi är trots allt Hammarby!

Analys

Hammarby har snackat upp sig rejält inför säsongen, vilket givetvis är roligt. Utåt berättar man att det finns ambitioner att ta sig långt, förutom att slå Djurgården i derbyn. Laget består av många spelare med futsalerfarenhet i bland annat Falcao. Jag tror vi kan få se ett riktigt underhållande spel från Bajen med fina rotationer, däremot inte lika hög press som till exempel IFK Göteborg. De taktiska kunskaperna är också stora, vilket gör att jag definitivt räknar med ett Bajen i slutspel.

Läs mer i Futsalguiden som är framtagen av Futsalmagasinet och Magasinet Match