INFÖR SÄSONGEN: KFUM kan bli en farlig utmanare: ”Ännu bättre i år”

0

Förra årets höstsäsong var trög för Linköping. Nu finns en framtidstro med tre nya brassar och en färsk svensk landslagsspelare.

KFUM Linköping var av många ett nederlagstippat lag inför den förra säsongen i den norra SFL-serien. Och inte heller fick de det svenska folket att säga någonting annat när de under höstsäsongen befäste sin position som ett bottenlag.

Sedan hände någonting. Efter nyårsfirande och dags för en andra halvlek av serien var det många gånger ett pånyttfött KFUM. Förluster och dåliga insatser byttes ut mot segrar och fina prestationer.

Nu ser en av lagets nyckelspelare, Blend Ali Osman, fram emot en ny säsong.

– Jag är väldigt taggad, och vi går en intressant säsong till mötes. Det märks att vi har höjt oss sedan förra året, och även på träningarna är det riktigt bra tempo, säger han och förklarar:

– Vi har en bra lagmoral och alla är glada och trivs med varandra, och när det sedan är träning är det fullt fokus. Sådant är viktigt och kommer bli avgörande i år, att alla trivs tillsammans. Det som händer på planen kommer automatiskt. Vi har en spelidé och alla litar på den.

LÄS ÄVEN: Skövde United vill lyfta med förre förbundskapten

Fjolårets höstsäsong är glömd, och det laget tar med sig till årets säsong är det fina spelet de visade upp under den andra halvan.

– Vi bygger vidare på det vi vi hade på slutet, och sedan så har vi faktiskt tagit ytterligare två steg till sedan dess. Vi har fått in några bra nyförvärv och har fler på ingång. Någonting som känns riktigt bra är alla som stannade kvar även om det gick dåligt i början, och att de är med och vill revanschera sig. Det är ett sug och en revanschlusta vi alla har inom oss och kommer driva oss.

Blend Ali Osman och hans KFUM ser sig inte som ett lag som ska ligga i botten av serien, utan i år går de in med en stor tro på sig själva.

– Vi går inte in i en serie för att säkra kontraktet. Vi går såklart in i serien för att vinna varje match vi spelar. Vi kommer gå för varje match, och har höga ambitioner.

Under sommaren blev Osman en av debutanterna till ett landslagsläger som hölls i Uddevalla. Därifrån tar han med sig nya erfarenheter, och vill hjälpa laget på alla sätt han kan.

– Det gäller att fortsätta kriga för laget och att försöka få alla att dra åt samma håll. Sedan vill jag ju också bidra med en god stämning. Sedan om jag avgör eller någon annan gör det är väldigt oviktigt, så länge vi vinner matchen.

– Att jag kom med i landslagstruppen i somras var kul då mitt jobb fått en belöning, men det kunde lika gärna varit någon annan i laget. Vi kämpar alla tillsammans.

ANALYS

KFUM Linköping gjorde inget större avtryck på futsal-Sverige under höstsäsongen i fjol, men deras avslutning av SFL Norra var riktigt stark. Elva av deras 15 inspelade poäng kom efter nyår, och det spelet har de nu byggt vidare på och tagit ytterligare kliv. Några intressanta nyförvärv har tillkommit, och de har haft en bra försäsong. Jag tror att KFUM Linköping kan bli en spännande utmanare till topplagen i år.

LÄS ÄVEN: Tvåa i fjol och tunga spelartapp – men Borås tror på en ny succésäsong