Målvaktstränaren byter Torslanda mot Uddevalla

Målvaktstränaren Andrés Moncada flyttade inför årets säsong hela vägen från Jokkmokk i norr till västkustens Torslanda för att få göra det han gör allra helst; arbeta med futsal i SFL.

Men redan nu väljer Moncada att avsluta sitt samarbete med Torslanda IK, och ny klubbadress blir den svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal.

– Efter att ha misslyckats att hitta ett lämpligt boende i Göteborg tog jag och min familj därför beslutet att ta en lägenhet som var tillgänglig i Uddevalla. För mig skulle det innebära att pendla fyra-fem gånger per vecka till Torslanda för träningar och matcher. Det hade inneburit en situation som jag inte riktigt kan få ihop med familjelivet och fritiden, säger han till Futsalmagasinet och fortsätter:

– Jag är både ledsen och besviken att inte kunna genomföra säsongen med Torslanda och hoppas verkligen de kan göra en strålande säsong för det förtjänar dem. Är tacksam för allt Fredrik Augustin och de andra i Torslanda gjort för mig.

LÄS ÄVEN: Kommer Göteborgsderbyt bli av?

Nu väntar istället ett arbete med målvakterna i den svenska mästarklubben. En möjlighet som givetvis även den är inspirerande.

– Samtidigt är man glad och motiverad nu när IFK öppnar dörren för mig. Målet nu är att försvara guldet såklart och utveckla alla målvakter i föreningen, en rolig utmaning med andra ord.

Moncadas första match i rollen som målvaktstränare var under lördagens match mot IFK Göteborg.

LÄS ÄVEN: Lämnade IFK Uddevalla – nu målskytt i debuten

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img