Armandt: ”Ett kvitto på att man har tränat hårt”

0
Foto: Tobias BW Granberg

Malmö vann som bekant sin första match för säsongen, borta mot Gais. Stor matchhjälte blev Robin Armandt som stod för flertalet högklassiga parader.

– Shit, nu känns det bra. Det var en tuff match, den var svängning. I efterhand är det oerhört skönt att få hem tre poäng, säger en glad Armandt efter matchen.

Den första halvleken lär inte gå till historien för den mest händelserika, men där Armandt bland annat fyllde på som joker i vissa anfall. I den andra halvleken ställdes Malmöpågen däremot flera gånger på prov, där han rånade Gais på två mål genom två sylvassa reflexräddningar.

– Det kanske är en klyscha, men för mig var det ett kvitto på att man har tränat hårt för att komma tillbaka. Jag har varit borta ett tag från en skada, så nu känns det jättebra. Kollektivt gör vi det bra idag. Avvaktande är det en del, men båda lagen kommer med noll poäng och vill ha sin första trea. Man känner en del på varandra, men idag drar vi längsta strået.

Han spenderade även stora delar av matchen att instruera sina spelare, inte bara på planen utan även när de satt på bänken.

– Det viktiga här är väl att med den rutin jag har, att behålla lugnet i sådana här matcher där man blir tillbakatryckta. Vi får mycket avslut mot oss och löpningar både bakom och mellan oss. Då måste vi hålla lugnet allihopa och jobba kollektivt, vi andas när vi andas, spelar när vi spelar samt lyssnar och hjälper varandra. Det är det budskapet jag kan komma med en match som denna.

Under intervjun kommer en annan lirare i Kristian Legiec och skanderar ”landslagsmålvakten”, något som får både undertecknad och Armandt att skratta.

LÄS ÄVEN: Andra segern för ÖFC – då är Järnkvist nöjd

Jokerspel är något som Armandt är känd för, där han bidrog med flera mål under föregående säsong. Denna match blev det inga, men det råder inga tvivel om att Robin var sugen.

– Jag sade det till Kristian (Legiec), vi drar upp mig sista minuten så får vi kanske 30 sekundera att försvinna. Mycket riktigt blev det så, vilket gjorde att vi kunde andas lite grann. Ett par jokermål får vi säkerligen framöver.

I truppen finns ingen självklar andremålvakt, något som ställer krav. Vid en eventuell skada på Armandt har han ingen ersättare och givetvis en del press på att komma tillbaka.

– Men vafan, det är bara att tejpa?! Tejpa skiten när det smäller så är det bara att köra, så får man vila nästa vecka, säger han och skrattar.

Det faktum att Malmö har en målvakt som kan följa med upp i anfallen och bidra till ett övertag är något som man också snackat mycket om i truppen. Det handlar om att trycka ner motståndarna och vinna tid bland annat, men oftast är det ett vapen för dem när de ligger under.

– Då kan det vara bra att trycka upp någon med en bra bössa, som är trygg med bollen och lugn och sansad.

Ja, typ du då?

– Typ, säger Armandt och skrattar igen.

Han fortsätter:

– Det har väl gått bra såhär långt. Huvudsaken för mig är, jag tränar väldigt mycket i veckorna på att vara i numerärt överläge på träningarna just för att för mig är det viktigt att jag lär mig hur spelarna tänker. Det gör att jag i huvudet kanske ligger ett steg före i tanken och agerandet under matcherna.

Tätt inpå matchen spelades det en handbollsmatch i Lisebergshallen, något som gjorde att golvet hade oerhört mycket klister på sig. Under matchen var det flera sekvenser där spelare eller boll stannade till och målvakterna hade svårt att parera.

– Vi pratade lite innan om det, för det första skaderisken för oss målvakter, ner i en split och fastna med hälen, det är livsfarligt att dra av hälsenan. Det måste försvinna från hallarna vi spelar futsal i, men det kommer väl. Innan matchen var de ute med lite såpa men det hände inte så jävla mycket tyckte jag.

LÄS ÄVEN: Andra segern för Skoftebyn