Nyass klev fram och bjöd på ett hattrick – då vann Gais första matchen för säsongen

Lördagen bjöd på ett Göteborgsderby, denna gången mellan Torslanda och Gais. Torslandahallen var full av förväntan efter att laget hittills skrapat ihop nio poäng på fem matcher.

Gais å andra sidan har haft det väldigt knackigt, något Patrik Persson kommenterade till Futsalmagasinet tidigare i veckan. Efter fem matcher hade man endast en poäng, som man fick efter det oavgjorda resultatet mot IFK Göteborg.

Båda lagen hade för dagen förstärkningar i sina respektive trupper. Torslanda hade fått tillbaka succéspelaren från föregående säsong, Bragi Bergsson, som skulle visa sig vara på riktigt spelhumör. Gais startade med nyförvärvet Robin Gustafsson i målet och landslagsspelaren Jihad Nashabat i startfyran.

Det syntes tydligt att båda lagen var fulla av revanschlust, Torslanda som snöpligt förlorade på bortaplan mot Uddevalla, och Gais som har öppnat svagt. Däremot verkade det vara bortalaget som var hungrigast, där man öppnade matchen klart piggast.

Redan efter tre minuter hittar Carl-Oscar Andersson nätet, med ett vänsterskott som letar sig under Viktor Jansson i Torslandakassen. Fyllda med energi fortsatte man att föra taktpinnen i matchen, där man pressade på ordentligt. Hemmalaget fick därför chansen i ett par kontringar, där kanske koncentrationen kunde varit lite bättre i sista tredjedelen av planen.

Amaro Nyass fick ett par farliga lägen, bland annat en dubbelchans där Viktor Jansson får stå för två kanonparader. Däremot fick Jansson kapitulera ytterligare en gång, när Dennis Axelsson blir frispelad på bortre stolpen och kan slå in den i öppet mål.

Robin Gustafsson i Gaismålet fick även han göra ett par parader, men ofta på skott där Torslanda inte fick ren träff. Genomgående i matchen skulle han söka många långa utkast, mot Amaro Nyass och Carl-Oscar Andersson, vilket hotade Torslandaförsvaret.

Efter att nämnde Nyass skjutit en klassisk tåpaj i mål, på slutet av första halvleken, kändes det någorlunda tryggt i Gaislägret. 18 sekunder stod på tavlan och Torslanda får en frispark, där man tar fram en variant ur rockärmen. Bollen hamnar hos Victor Edvardsen som sätter reduceringen precis innan halvtidsvila, vilket väckte hopp hos hemmasupportrarna.

Efter en mindre bra halvlek kom Torslanda ut som en mycket bättre version av sig själva i andra. Viktor Jansson byttes ut mot Peter Paananen som gjorde comeback efter sin huvudskada. Fredrik Augustin lär ha sagt ett par väl valda ord i vilan, då spelarna verkade lägga i ytterligare en växel. En mäktig vändning börjar med säsongsdebuterande Bragi Bergsson som skjuter in bollen liggandes, därefter är det en lång sekvens med bara Torslanda i matchen.

Ledning 4-3 och ett Gais som återigen var på väg att tappa matchen väckte givetvis en del mörka tankar hos bortalagets supportrar som hade hittat till Torslandahallen. Spelet i andra hade inte alls gynnat bortalaget, då det blev mycket kontringar och lite etablerat spel. Torslandas snabba omställningar och många löpningar gjorde att båda lagen blev oerhört långa, chanser byttes vilt mellan lagen.

LÄS ÄVEN: Futsalfest i Stockholm

En timeout senare från Patrik Persson så var bortalaget tillbaka på ett vinnande spår igen. Gais kvitterar och går ifrån, mycket tack vare att man lugnar ner spelet och inte ruschar rakt upp med bollen när man får den. Den höga pressen ställer dessutom till det för Torslanda, som blir lite för övermodiga i vissa sekvenser och tappar bollen i kritiska lägen.

Jihad Nashabat får kliva fram som målskytt i debuten, efter att Torslanda ådragit sig sex frisparkar, och Gais fått en långstraff. Målgesten lär säkerligen givit Gaissupportrarna en ny gullegris, efter att Nashabat sprungit fram till klacken och kysst klubbmärket.

Trots forcering av Torslanda, med bland annat reducering och joker klarar Gais av att hålla ifrån. Bortalaget vinner därmed sin första match för säsongen, en välbehövlig trea som tar dem från jumboplats till sexa. Värt att notera att Skövde och Malmö som ligger under har en match mindre spelad.

– Det känns fantastiskt bra. Det är ett derby, det är tre poäng till oss och det ger mersmak inför framtiden. Just nu är jag Göteborgs lyckligaste människa, säger Patrik Persson efter matchen i Futsalmagasinets livesändning.

Torslandas tränare Fredrik Augustin, även han efter slutsignal i Futsalmagasinets livesändning, var givetvis besviken.

– Det känns bedrövligt. Vi faller på eget grepp. Det är det som gör mig förbannad. Vi är lite för heta och vi har pratat om det. I slutet av matchen kommer vi dit och då fallerar försvarsspelet. Offensiven vet vi att den är helt fantastisk, men det gäller att ta ansvar bakåt.

Matchfakta

SFL Södra

Torslanda IK – GAIS 6-9 (1-3)

Målskyttar, Torslanda: William Lännholm, Andreas Jernarp, Victor Edvardsen, Andréas Haglund, Bragi Bergsson 2

Målskyttar, GAIS: Carl-Oscar Andersson 2, Tobias Nilsson, Amaro Nyass 3, Jihad Nashabat, Rasmus Andersson, Dennis Axelsson

Domare: George Jansizian, Jonas Erlandsson, Anders Kinell

Publik: 192

MISSA INTE: Bergqvist svarar på Hammarbys passning

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img