Premiär för BW:s julkalender!

0

Julen, en högtid förenat med massvis av känslor. För många är det stor glädje, en stor förväntan på vad tomten skall komma med för presenter i år. Har han läst min önskelista? Kommer han komma? Finns tomten på riktigt?

Snö, minusgrader och en massa futsal, det är en jul värt namnet. Futsalmagasinet kan meddela att tomten har kommit tidigt, för i år ser han till att leverera BW:s julkalender till alla er läsare. God jul!

Dagens datum har redan varit, nämligen första december och julkalenderns början. Då det är min julkalender så bestämmer jag villkoren. Därför öppnar vi dagens lucka försent, däremot är godbiten bakom minst lika god! Tanken är att jag varje dag kommer att försöka knyta artikeln till datumet, det vill säga siffran. Då datumet är första december blir således siffran också ett.

Bakom lucka nummer ett gömmer sig…

Marcus Gerd. Foto: Tobias BW Granberg

Ingen mindre än Marcus Gerd! Ja, det kanske är att peka ut det uppenbara, men Marcus Gerd är målvakt i IFK Uddevalla och har också nummer ett på ryggen. Dessutom är han förstavalet i kassen. Under våren 2017 tog han sitt Uddevalla till lagets första SM-guld, alltså ettor i dubbel bemärkelse! Han har, som grädde på moset, etablerat sig i landslaget där han slåss om förstaplatsen med Christopher Solberg.

– Förra säsongen blev väldigt lyckad då vi till slut lyckades ta det efterlängtade SM-guldet som vi kämpat för sedan klubben startades. Vi har känt under de senaste åren att vi har blivit bättre och bättre. Under förra året kändes det som vi hade förutsättningarna för att lyckas.

Ja, inget kunde stoppa Uddevalla under föregående säsong. Match efter match visade man att man var en segermaskin. I finalen hade busslaster med supportrar hittat ner till Helsingborg, som fick bevittna det man hade kämpat för så länge – SM-guld.

– Framgångsreceptet är väl att varenda spelare ända sedan starten har jobbat mot samma mål, att vinna ett SM-guld. Alla har verkligen trott på det, samtidigt som vi är väldigt tajta då nästan alla känner varandra även utanför planen. Detta tycker jag har lett till att vi är oerhört starka som lag. Nu byggs det på med rutin både från landslaget och Europamatcherna, samtidigt att vi som lag nu har ett antal SM-finaler i bagaget.

MISSA INTE: Nyass klev fram för sitt Gais

Skador har satt en del käppar i hjulen för Gerd. Under sommaren körde han stenhård rehab för att komma tillrätta med sina problem. Handbollsbakgrunden kombinerad med fotbollen har gett honom en bra grund vad gäller teknik i målet, något som nu skall vässas ytterligare.

– För mig själv har jag ju fått träna och utvecklas i en väldigt bra miljö där det ställs stora krav. Vi vill framåt hela tiden. Tillsammans med att vi nu fått in Andrés som målvaktstränare gör att det känns som att vi målvakter verkligen får stora möjligheter att utvecklas.

Säsongen har startat bra, både för Marcus och Uddevalla. Laget har gått som tåget i serien, där man hittills är förlustfria. Dessutom har Gerd varit ett återkommande inslag i landslaget, under nya förbundskaptensduon Lasse-Matija.

– Jag känner att jag utvecklas för varje dag som går, nu börjar jag även få mycket mer rutin i och med landslagsspel, Europa och SM-slutspel. Trots att jag under förra säsongen var skadad och inte skulle ha spelat så tyckte jag att jag själv utvecklades en hel del som futsalmålvakt. Nu när jag förhoppningsvis slipper att spela skadad under säsongen hoppas jag kunna fortsätta ta steg i min utveckling. Jag skall göra mitt yttersta för att hjälpa laget att försvara vårt SM-guld.

Marcus Gerd är vår etta i julkalendern, även om han siktar på en annan siffra i matcherna. Noll insläppta mål och tre poäng för sitt Uddevalla är siffror som kanske snarare ligger Gerd varmare om hjärtat, men han kan glädja sig att endast en person kan vara etta i BW:s julkalender.

LÄS ÄVEN: Göteborgsspelarna – barnens nya idoler