Lars Ternström blir ligaansvarig för SFL

0

SEF utannonserande tidigare i höstas en tjänst som ligaansvarig för SFL. Flera personer skall ha sökt till tjänsten enligt Futsalmagasinets källor, men valet föll tillslut på Lars Ternström.

– Jag ska utveckla Svenska Futsalligan genom att försöka hitta det kommersiella i ligan. Jag ska också hjälpa klubbarna att organisera sig. Jag kommer att samarbeta mycket med Svenska Fotbollförbundet och försöka hitta ett strategiskt förhållningssätt. Jag vill ta fram manualer för hur evenemang ska genomföras för att locka publik, och jag vill få sporten att växa, berättar Ternström för Svensk Elitfotbolls hemsida.

Vidare berättar han om vikten att hitta ett ligaformat som passar alla föreningar. För tillfället finns det klubbar av olika storlekar, där det enligt Ternström är viktigt att få med alla klubbar.

LÄS ÄVEN: Rosengårds tror på SFL-avancemang

Ternström om varför det är bra för futsalen att jobba med SEF:

– Det finns så klart mycket synergier med fotbollsorganisationen. Allt vad gäller försäljning, arrangemang, säkerhet, matchfixning, IT, kommunikation och så vidare kan vara av nytta för oss. Jag tror det finns hur mycket som helst att göra.

Inom tre år lovar han att vi kommer ha många stora matcher och en mycket stor publik. Matcherna har börjat visas på tv och kanske finns det till och med en egen futsalgala. På kort sikt vill han dock hitta nationella sponsorer och ta fram en egen logo för ligan.

Lasse Ternström kommer att börja sitt nya uppdrag i början av 2018.

MISSA INTE: Falk målskytt i comebacken