Målkungen från Strängnäs anmäler sig till SFL

0

Ignatius Malki toppar skytteligan i SFL Norra, Andreas Jernarp toppar SFL Södra. Däremot är det ingen av dem som toppar den totala skytteligan i Sverige för tillfället, om man räknar till de serier som ligger under Svenska Fotbollförbundet (SFL och division 1).

På förstaplats finns ingen annan än Strängnäs Adnan Cirak på 15 mål, som inte bara har gjort ett mål mer än vad Malki och Jernarp mäktat med, utan också klart överlägset antal mål i division 1. Futsalmagasinet hörde av sig till den stora 27-åringen, som för tillfället har semester i Thailand.

– Jag spelar futsal i Strängnäs för att jag känner de flesta i laget och är uppvuxen här. I första hand spelar jag för att det är roligt, sen om det är en seriös satsning eller inte vet man aldrig. Jag skulle beskriva mig själv som en stor och stark bollmottagare. Mina främsta kvalitéer är att jag nästan alltid får fast bollen och är en bra avslutare. Spelar som pivot.

MISSA INTE: Jihad Nashabat om första tiden i Gais

Förutom en snöplig förlust mot Söder har säsongen varit fläckfri, där man efter sex matcher skrapat ihop 13 poäng. Siktet är fortsatt satt på en förstaplats och en chans att kvala upp till SFL.

– Framgångsreceptet tror jag är att vi haft några klasspelare i år som är för bra för denna divisionen och har avgjort många av matcherna själva. Självklart har vi chans, även om jag och mina kusiner missade senaste matchen mot Söder samt missar kommande match mot Tellus, tror jag på oss. Jag tror att grabbarna löser ett bra resultat inför slutspurten, då vi är tillbaka från semestern.

1,91 lång och en fotbollsbakgrund som centerforward gör att han är ett ständigt hot framåt för motståndarna. 15 mål har det som sagt blivit i år, men han siktar på att göra fler.

– Jag har alltid gjort mål i alla mina år som fotbollsspelare och kommer alltid göra mål, det är det jag lever på. Jag tror det beror på att jag kommer till mycket lägen och sätter mina chanser.

Även om antalet mål säkerligen väckt intresse för 27-åringen är han tydlig med att det är Strängnäs som är det laget han vill föra till framgång.

– Självklart skulle det kunna vara aktuellt att gå till en klubb i SFL om erbjudandet kommer, men helst vill jag gå upp med Strängnäs.

Vem vet var resan kan sluta, klart är i alla fall att Cirak är ett utropstecken för Strängnäs än så länge. När han väl är tillbaka från sin semester i Thailand kan han bli ett giftigt hot framåt, som kanske kan vara en avgörande faktor till vem som vinner divisionen.

LÄS ÄVEN: Anel Coralic till Finland