Kalldusch för Skoftebyn – Torslanda kom tillbaka med en minut kvar av matchen

Det var bäddat för en mäktig drabbning i Älvhögsborg, när Skoftebyn tog emot Torslanda i en viktig sexpoängsmatch. Båda lagen låg inför matchen på nio poäng, vilket också gjorde att man låg på var sin sida av slutspelsstrecket. Endast tre mål skiljde lagen åt, till bortalagets fördel.

Matchen började rappt med avslut som fick både Eric Broman och Viktor Jansson i respektive kasse att jobba ordentligt. Bland annat skulle Torslandas klassiska frisparksvariant kunnat öppna matchen med första målet, men Victor Edvardsen fick ingen bra förstatouch och bollen rann iväg.

Carl Lext, senast med i landslaget, bjöd på ett par fina aktioner inledningsvis. Bland annat en fin överstegsfint som slutade i ett hårt avslut där Viktor Jansson står för en fin fotparad.

Torslanda var som vanligt snabba i kontringarna, vilket lär vara något Skoftebyn hade pratat om innan. Efter varje bolltapp var man alltid snabba med att jobba hem. Trots ett fint hemjobb blev man alldeles för bolltittande när William Lännholm bjöd hemmaförsvararna på korv. Han fortsatte på restaurangtemat när han serverade ett öppet mål till Andréas Haglund som enkelt kunde sätta ettan.

Skoftebyn satte högre och högre press, men Torslanda skulle ta det lugnt och hitta sig ur den. Bragi Bergsson satte som oftast fina passningar, men efter det tog det som oftast stopp. Skoftebyn skulle istället få många fina chanser att kvittera matchen, men var det inte Viktor Jansson som stod i vägen, gick bollen istället utanför.

Efter första halvlek är ställningen 1-0 till bortalaget, och Skoftebyn går till halvtidsvila klart frustrerade.

Andra halvlek började med ett mycket aggressivare Skoftebyn som kändes allt piggare. En fantastisk passning når fram till Angelo Vega som sätter kvitteringen. Lika snabbt som första målet kommer sätter Fredrik Larsson tvåan, där han klappar till bollen hårt i krysset.

Just Fredrik Larsson skulle också göra ett fantastiskt framspel till Niclas Graff, som väljer att klacka (!) bollen i mål. Matchen var verkligen igång med många fina futsalsekvenser. Om William Lännholm bjöd Skoftebyn på korv i första, blev det även korv i andra genom Larssons upprullning och Graffs delikata klack.

Det sägs att man är som mest sårbar när man gjort ett mål. Det bevisade Skoftebyn när Andreas Haglund, vem annars, kunde sätta reduceringen på en kontring.

MISSA INTE: Ibrahim matchhjälte för ÖSK

Därefter skulle det bölja åt båda hållen, när Torslanda gick för kvitteringen och Skoftebyn ville avgöra matchen. Det skulle bli chanser åt båda hållen, där bland annat Krister Andersson i hemmalaget brände två chanser.

Det skulle inte Bragi Bergsson göra, när han tog fart och tryckte säkert dit kvitteringsbollen med lite mer än en minut kvar av matchen. Torslanda hade stått och förberett jokervästen ett tag, men Felix Jigliden Larsson han knappt in på planen innan Bergsson hade satte målet.

Fredrik Sundström i hemmalaget var irriterad, när Torslanda hade samlat på sig fem ackumulerande frisparkar och ville ha en långstraff, men fick ingen sympati av domaren utan istället ett andra gult. Istället för att forcera blev det att försvara sig med en man mindre för Skoftebyn, där Torslanda inte fick någon chans i överläget. Matchen slutar därför oavgjort.

En match som Skoftebyn hade läge att avgöra, men inte gjorde och således gav känslan att det snarare var en förlust än oavgjort. Torslanda å andra sidan lär med facit i hand vara nöjda över att ha hämtat upp ytterligare en match.

Matchfakta

SFL Södra

Skoftebyn – Torslanda 3-3 (0-1)

Målskyttar, Skoftebyn: Angelo Vega, Fredrik Larsson, Niclas Graff

Målskyttar, Torslanda: Andreas Haglund 2, Bragi Bergsson

Domare: Lovisa Johansson, Frode Iversen, Philip Lindh

Publik: 315

LÄS ÄVEN: ÖFC fortsätter att vinna

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img