Han ger alla futsalfans en unik inblick i SFL-lagets vardag

0

Den som hängt med i futsalsvängarna under hösten lär inte ha missat Skoftebyns satsning Inside Skoftebyn, där man får följa med Trollhättanlaget bakom kulisserna. Förutom spelare och ledare står en 19-årig sport och filmintresserad kille bakom satsningen.

Hans namn är Viktor Hermansson, men ni kanske känner igenom honom mer som ViktorHfilms.

– Jag har hållit på med videoproduktion i flera år, men satsar nu på helhjärtat på detta med mitt egna företag, berättar Viktor för Futsalmagasinet.

Foto: Calle Appelqvist

Som många andra i futsalvärlden har fotbollen varit ett stort intresse för Hermansson. Föregående säsong involverade tränare Christoffer Lundh honom i Skoftebyn Futsal, men inför denna säsongen hade man större planer.

– Lundh, Danne (Daniel Andersson) och Magnus Lext hade pratat om att göra en ”behind the scenes”-serie och ville ha någon som kunde den tekniska biten med filmande och redigering. Vi satte igång strax innan säsongen började och det har därefter blivit en succé tycker jag. Vi har fått med mycket roligt material utöver det man får se på matcherna.

MISSA INTE: Oraklet i halvtid

Tjusningen med sporten för Viktor är snabbheten, de många målen och finterna.

– För att citera Krister Andersson så är det ju inomhus och varmt, säger Viktor och skrattar.

Han refererar till en av slutsekvenserna i avsnitten som gjorts, där lagkapten Krister Andersson pratar om varför futsal är så roligt och svarar ärligt att det är för att det är varmt inomhus.

– Det roligaste med allt är utan tvekan alla människor man får jobba med. Vi har en grym mediagrupp med folk som kan allt från fotografi till att skriva grymma matchreferat. Det är också en grymt skön trupp vi har, som verkligen bjuder på sig själva framför kameran och släpper in oss från mediagruppen i gänget.

Foto: Calle Appelqvist

Vidare är han lycklig över att sprida sporten, inte bara i Trollhättan utan även resten av Sverige. Han ser fram emot att se vad SEF:s framsteg inom sporten kan tillföra, men också hur projektet ”Inside Skoftebyn” kommer fortsätta utvecklas.

– Framtiden är egentligen inget vi pratat om, förutom att vi vill fortsätta göra Inside på en ännu högre nivå nästa säsong. Förhoppningsvis är vi samma mediagrupp nästa år och kan bidra ännu mer. Det skall bli grymt spännande att följa futsalens utveckling nästa säsong, förhoppningsvis kommer vi kunna släppa fler bättre och längre avsnitt!

Vi kan inget annat än att önska både Skoftebyn och Viktor lycka till med kommande avsnitt. För er som har missat satsningen Inside Skoftebyn finns första avsnittet här.

LÄS ÄVEN: Så tränar världens bästa lag