Skoftebyn har en fot i slutspelet: ”Vi har verkligen gett oss chansen”

Skoftebyn har av många setts som ett självklart lag för ett slutspel den här säsongen. Många imponerande insatser har man i ryggen och en topplacering har genomgående varit i deras ägo.

Men efter två raka förluster, först mot IFK Uddevalla och sedan mot IFK Göteborg, såg läget annorlunda ut. Då var det helt plötsligt inte ens säkert att man skulle lyckas säkra femteplatsen. Den plats som innebär säkrat SFL-spel.

Men tack vare att man tvålade dit serieledaren Borås med 7-5, samtidigt som konkurrenten Torslanda föll mot Gais, började det snabbt ljusna igen.

– Det svänger fort i den här serien, säger Skoftebyns lagkapten Krister Larsson till Ttela.

LÄS MER: KFUM vände och vann i derbyt – Norrköping på nedflyttning

Och söndagens överkörning mot Malmö gör nu att Skoftebyn har ett stort försprång gentemot Torslanda i jakten på den sista platsen. Man leder med tre poäng, och har en bättre målskillnad.

– Nu kan vi till och med förlora den matchen med något mål och ändå gå vidare. Men om vi vinner har vi chans på tredjeplatsen. Det blir alltid tuffa matcher mot Torslanda, så det är bara att ta på blåstället och köra, säger Krister Andersson.

– Det blir spännande och roligt. Vi har verkligen gett oss chansen att ta den matchen så vi ska ut och njuta, säger Daniel Andersson, tränare i Skoftebyn.

LÄS ÄVEN: Kristian Legiec levererade direkt i IFK-debuten

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img