Andra raka förlusten för Borås: ”Vi rasade ihop – inget gott tecken inför slutspelet”

Borås AIK började seriefinalen mot IFK Uddevalla på allra bästa sätt. Skyttekungen Henrik Svedberg gav hemmalaget en tidig ledning, och Ricky Lundberg utökade snabbt till 2-0. Allt var frid och fröjd och Baik såg ut starka ut.

Men futsal är futsal, och det kan vända snabbt. Istället kunde IFK Uddevalla ta sin första seger i Boråshallen på tre år efter seger med 5-7.

– Jag vet inte vad som hände. Vi började falla ner, de pressade och tryckte på. De var bra. Vi kom inte upp i vår vanliga standard. Det är tungt, säger Irfan Delimedjac till Borås Tidning.

Borås var dock inte direkt ofarliga framåt, och kom till flera fina lägen. Men det ville sig inte riktigt.

– Vi missade mycket och de hade en duktig målvakt som gjorde några riktigt bra räddningar.

LÄS MER: Örebro FC förnedrat av Falcao: ”Man skäms ju”

Gästerna från Uddevalla kunde gå in i paus med en 3-2-ledning, där nyförvärvet Kristian Legiec låg bakom mycket. I pausvilan pratade spelarna i Borås om att hitta tillbaka till deras vanliga spel, men det blev inte alls som de hade tänkt.

– Vi sa att vi skulle gå ut och vara oss själva, men istället rasade vi ihop. Det är inget gott tecken inför slutspelet, så som vi gjorde.

Han fortsätter:

– Det är farligt men vi kan ha haft det i bakhuvudena att vi i princip redan vunnit grundserien. Men så får det inte vara när vi går in i slutspelet.

Matcherna mot IFK Uddevalla brukar alltid vara heta, oavsett hur det ser ut i tabellen. Borås vann bortamötet i Agnebergshallen efter mål i slutsekunderna. Nu tror Delimedjac att IFK fick ett nytt självförtroende att ta med sig tills de möts igen, och det kan bli farligt.

– Det kommer nog sitta i inför slutspelet att de vunnit över oss. Om vi möts i finalen är det inte bra, då vet de att de kan slå oss.

Nu väntar IFK Göteborg på bortaplan i grundseriens sista omgång. En relativt betydelselös match för Borås del, åtminstone tabellmässigt. Viktigt däremot för slutspelsformen. Båda lagen har säkrat en plats i kvartsfinalerna.

LÄS OCKSÅ: Falcao kan gå från nedflyttningsplats till slutspel

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img