Kozica om segern: ”Vi har bara vinnare som älskar sådana situationer”

På lördagskvällen spelades returen i SM-kvartsfinalen mellan Nacka Juniors FF och IFK Göteborg. En spännande match som gick till straffläggning och Nacka kunde vinna denna straffläggning med 3-2 till publikens stora glädje. En stund efter matchen var Nackas tränarduo Eldin Kozica och Sanel Hasic lite lugnare.

– Nu är pulsen lite lugnare. I slutet av matchen hoppade hjärtat nästan ur, säger Kozica till Futsalmagasinet efter matchen.

Matchen började med ett piggt IFK Göteborg som även tog ledningen, men sen jobbade Nacka sig in i matchen mer och mer, något som han håller med om.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborgs Mathias Etéus pratar om uttåget

– Det vi pratade om innan matchen, vi gjorde precis tvärtom de första tio minuterna vilket gjorde att Göteborg fick en bra start och fick matchen dit de ville och ett mål som gjorde att våran uppförsbacke blev ännu större. Men där visar vi de sista tio minuterna att vi reser oss och tar tag i matchen och spelar på det sätt som vi vill spela, säger han om första halvlek.

– I andra halvlek så gör vi det ännu bättre. Vi ökar takten och skapar många målchanser, säger han och berömmer Christopher Solberg. Hasic fyller i:

– Vi jobbar som ett lag hela vägen och det har vi jobbat på hela säsongen och det gjorde vi verkligen. Det var ett lag som visade att vi har ett stort hjärta med det vi gör för varandra. Det var den lilla udden.

Kozica igen:

– Vi tar med oss in i straffläggningen, våran andra halvlek där vi visar att det är våran hemmaplan och att vi vill vinna matchen. Han fortsätter:

– Vi gör det otroligt bra i andra halvlek och vi har tio vinnare på planen plus två målvakter. Vi har bara vinnare som älskar sådana situationer som kliver fram och verkligen visar att vi ville gå till semifinal.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img