Jagad målvakt blir ÖSK:s första nyförvärv: ”Mycket duktig och ambitiös”

Örebro SK Futsal har efter uttåget i kvartsfinalen mot IFK Uddevalla i vintras jobbat på febrilt inför den kommande säsongen.

Tränartrion, bestående av Fredrik Holmquist, Victor Huerta och Jacob Nilsson, har kritat på för en ny säsong, och nyligen släppte klubben nyheten att sex nyckelspelare valt att förlänga sina kontrakt.

Under fredagsförmiddagen kom också beskedet kring vem som blev lagets första nyförvärv när man presenterade målvakten Adam Friis, 25. Klubben skriver via sin hemsida att man jagat Friis under ett antal år, och är därför väldigt glada att nu ha det klart.

– Det ska verkligen bli kul att få jobba med Adam. En mycket duktig och ambitiös målvakt som visat Örebro-publiken vid flera tillfällen att han är en av de bästa målvakterna i futsal, säger tränare Holmquist till hemsidan.

LÄS MER: Sex tunga namn klara för fortsättning i ÖSK

Helt nytt blir det dock inte för Friis, även om han inte spelat SFL-futsal innan. Han gjorde redan i fjol ett par träningspass med klubben och har därmed redan bekantat sig med lagkamrater och tränare.

– Adam kommer göra sin debutsäsong i SFL och kommer lära sig mycket av rutinerade Simon Johansson, och det är otroligt kul med två så bra och ambitiösa målvakter i truppen, fortsätter Holmquist.

Friis själv ser också fram emot den kommande säsongen.

– Det känns väldigt bra och spännande att få representera ÖSK Futsal och få spela i högsta ligan. ÖSK har varit på mig ett antal säsonger och nu kände jag att det var dags att ta klivet till SFL.

(Foto: ÖSK Futsal)

LÄS OCKSÅ: Landslagsspelaren presenterad av IFK Uddevalla

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img