Örebro vann första matchen i Nordic cup – Johnson hjälte

Under fredagen inleddes den första dagen av tre i årets upplaga av Nordic Futsal Championship som arrangerades i danska Fredrikssund. Örebro FC fick äran att avsluta kvällen mot ett revanschsuget FC Fjordbold som bara några timmar tidigare förlorade mot KaDy Futsal med 9-1.

ÖFC ställde till afton upp med en tunn trupp med få ÖFC-profiler, där Christoffer Skoog, Fredrik Johnsson och Adilson Peireira Barbosa stod för ÖFC-karaktären. Noterbart är att ÖSK-bröderna Hussein och Ahmad Fawaz var inlånade. I truppen fanns även ett annat bekant ansikte i ex-Öskaren Paul Balkstedt.

Närkingarna inleder matchen piggt med mycket förflyttningar offensivt och längd i passningarna vilket tvingar danskarna till att försvara sig. Matchens karaktär övergår stundtals till en böljig sådan. Matchens första mål signeras Fredrik Johnson. Kvitteringen kommer kort därefter och Johnson replikerar direkt efteråt, vilket blir halvtidsresultat.

Precis som i första halvlek så inleder Örebro den andra piggt med flera chanser som har potential att nå nätet. En straff förvaltas av Johnsson och hattricket är fullbordad.

Fjordbold gör ett tappert försök att komma ikapp resultatmässigt med bland annat jokerspel i slutet, men den önskvärda effekten uteblir. Istället kan Örebro fastställa slutresultatet.

Matchfakta

Nordic Futsal Championship

Örebro FC – FC Fjordbold 4-1 (2-1)

Målskyttar, Örebro: Fredrik Johnson 3

LÄS ÄVEN: Så ser du matcherna i Nordic Futsal Championship

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img