Rivstart och hattrick av Bagger bäddade för IFK-seger

Örebro FC:s målspruta Fredrik Johnson stod för ett hattrick när hans lag under fredagen besegrade FC Fjordbold med 4-1. När IFK Uddevalla Futsal under lördagsförmiddagen klev in i samma turnering ville inte IFK:s dito, Robert Bagger, vara sämre.

Han behövde ungefär en halv halvlek mot finska FC Kemi innan hans tre mål var inräknade. En halvlek som man till slut vann med 4-1. Fredrik Söderqvist stod för det fjärde målet efter fint förarbete av Kristian Legiec.

Om den första halvleken rivstartade, så var inledningen av den andra halvleken raka motsatsen. Det var till en början chansfattigt, men när det närmade sig slutet av matchen började det öppna upp sig igen. Bilal Moussa gjorde med dryga minuten kvar av matchen 5-1 innan Kristian Legiec fastställde slutresultatet 6-1 just innan slutsignal. 

LÄS MER: Spelschema och tider för Nordic Futsal Championship

Dessförinnan hade de båda lagen haft varsin tiometersstraff, men både Kemis målvakt och Uddevallas Viktor Jansson räddade fint. Det här var Janssons debut i IFK-tröjan, och även Senad Berisha och Fehim Smajlovic gjorde sina första Uddevalla-matcher.

Matchfakta

Nordic Futsal Championship

IFK Uddevalla-FC Kemi 6-1 (4-1)

Målskyttar, IFK: Robert Bagger 3, Fredrik Söderqvist, Bilal Moussa, Kristian Legiec

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img