Finland avancerar i EM-kvalet

Under onsdagen gick Finland in i det preliminära EM-kvalet som spelades i Litauen. Värdnationen Litauen ställdes Finland emot i premiären och den slutade med finsk seger där siffrorna tillskrevs 10-0.

I match nummer två som spelades på torsdagseftermiddagen så skulle det finska laget möta Slovakien som var tvungen att ta poäng för att hålla gruppen i liv.

Med detta i betraktning så är det också slovakiskorna som chocköppnar matchen efter att Wienrová inlett målskyttet efter 40 sekunder.

Finland låter sig inte slås ned av denna öppning utan kommer tillbaka med en kvittering efter fyra minuter, och i matchminut elva kan de sedan ta ledningen.

Finskorna kan efter paus utöka sin ledning och trots en slovakisk reducering så kan Finland hålla resultatet.

Segern innebär att Finland vinner Grupp B och är därmed kvalificerade för Main round som spelas den 11-16 september i Portugal. Där väntar Portugal, Serbien och Tjeckien.