Finland lämnar EM trots stark avslutning

Under lördagen spelades den tredje och sista tävlingsdagen i dam-EM:s Main round där Sverige besegrade Slovenien med 5-1. Trots storsegern så blev det bara en tredjeplats i kvalgruppen vilket innebär att EM är över för Sveriges del.

Sverige avslutade EM-kvalet med flaggan i topp

Ett annat nordiskt land som också deltog i Main Round var Finland. De spelade i Grupp 4 som arrangerades i portugisiska Oliveira de Azeméis. Förutom Finland och värdnationen Portugal så deltog Tjeckien och Serbien.

Finland inledde gruppen med att besegra Serbien med imponerande 8-2. I den andra matchen mot Portugal som även var gruppfinalen, så skulle värdnationen visa sig vara ett snäpp vassare än finskorna och vinna med 3-1.

Trots att drömmen om en plats i Final four nu var över så lyckades Finland att avsluta turneringen på bästa sätt, där Tjeckien besegrades med 6-2. Detta innebär att Finland slutar på en andraplacering i sin grupp.

LÄS ÄVEN: Djurgårdens damlag värvar målvakt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img