Foto: Leo Hynninen

Under lördagen spelades den tredje och sista tävlingsdagen i dam-EM:s Main round där Sverige besegrade Slovenien med 5-1. Trots storsegern så blev det bara en tredjeplats i kvalgruppen vilket innebär att EM är över för Sveriges del.

Sverige avslutade EM-kvalet med flaggan i topp

Ett annat nordiskt land som också deltog i Main Round var Finland. De spelade i Grupp 4 som arrangerades i portugisiska Oliveira de Azeméis. Förutom Finland och värdnationen Portugal så deltog Tjeckien och Serbien.

Finland inledde gruppen med att besegra Serbien med imponerande 8-2. I den andra matchen mot Portugal som även var gruppfinalen, så skulle värdnationen visa sig vara ett snäpp vassare än finskorna och vinna med 3-1.

Trots att drömmen om en plats i Final four nu var över så lyckades Finland att avsluta turneringen på bästa sätt, där Tjeckien besegrades med 6-2. Detta innebär att Finland slutar på en andraplacering i sin grupp.

LÄS ÄVEN: Djurgårdens damlag värvar målvakt

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.