Boråsstjärnan på väg till Blåvitt: ”Tar beslut i veckan”

När IFK Göteborg Futsal nyligen träningsspelade mot Torslanda IK, en match som man vann med hela 6–1, fanns ett välkänt provspelande ansikte på planen i den blåvita dressen.

Younes Raisi har varit en av Borås bästa spelare under de senare åren, och har bland även gjort ett par A-landskamper. Nu tränar han med IFK Göteborg Futsal, och en övergång kan vara nära.

– Statusen just nu är att han fortsätter träna med oss, och att vi därefter tar ett beslut om det passar oss. Både på ett långsiktigt plan och om det är en spelare som passar in i vårt sätt att spela, säger Blåvitts huvudtränare Mattias Rölling-Hallongren.

”Hallon”, som han kallas, berättar även att Raisis två bröder, Nadim och Hakim, tränar med laget och även där kommer ett beslut tas i slutet av veckan.

LÄS OCKSÅ: Duo till Blåvitt: ”De har framtiden för sig”

IFK Göteborg har under den senaste tiden presenterat en del nyförvärv, och fler kan det alltså komma att bli. Bland annat har Ali Fayad, Anders Gonzalez och Felix Fundell Ryberg kritat på för den kommande säsongen.

– Får vi klart med vissa spelare som är på känner jag mig väldigt lugn med truppen inför säsongen. Vi har en bättre grund att stå på och kommer vara bättre än i fjol. Vi har en bredare trupp och vassare spets. Vi visste att vi behövde göra en generationsväxling och bredda för att orka hela den kommande säsongen. Vi behöver få fram nya Asp, Solberg och Etéus. De börjar bli äldre och unga krafter måste komma fram, säger ”Hallon”.

Nyligen träningsspelade man även mot FC Frölunda, en match som slutade i en uddamålsseger för Göteborg.

– Det var en bra match från vår sida. Om man jämför Torslanda och Frölunda är det helt olika motstånd. Torslanda backar hem och Frölunda är tvärtom. De pressar högt, lite Willy-style, säger Hallongren som syftar på sin förre kollega Guillermo Sotorrio, med smeknamnet Willy, som nu leder Frölunda.

– Det var kul, vi gör mycket rätt. Fler rätt än mot Torslanda även om inte resultatet säger så. Vi var trötta i slutet och likväl som vi kunde gjort fler mål kunde även de ha gjort det. Sedan är resultatet inte prio, utan det viktiga är att vi gör det vi vill göra.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img