INFÖR SÄSONGEN: Djurgården: ”Vill slåss om medaljerna”

Premiärveckan i SFL är här – och likaså vår populära artikelserie ”Inför säsongen” där vi tar tempen på alla 14 SFL-lag. Först ut är Djurgårdens IF Futsal som i fjol imponerade stort mot slutet och knep en av de fyra slutspelsplatserna i SFL Norra. I kvartsfinalen mot seriesegraren från söder, Borås AIK, visade man styrka och lyckades därmed ta sig hela vägen till en semifinal i debutsäsongen i SFL.

Nu väntar en ny säsong runt hörnet och premiären närmar sig. Huvudtränare David Bergqvist ser fram emot att det ska sätta igång. Han säger följande om lagets insatser under träningarna och matcherna under försäsongen:

– Grunderna och intentionerna i våra matcher som vi har spelat är jag jättenöjd med, men vi har sjabblat en del. Vi har bjudit på en del onödiga lägen och missat mycket. Det stör mig lite, att vi skapat mycket men inte kan få in den. Det är något vi får jobba vidare på, säger han.

LÄS MER: Här fyller vi på med alla reportage

Djurgårdens premiär spelas hemma i Eriksdalshallen på söndag och motståndet står Norrköping för. Bergqvist känner att man inte riktigt är hundra inför starten.

– Vi har under september, och kommer fortsätta i oktober, testat mycket nytt. Jag har hört många föreningar som vill ha en tunn trupp. Vi vill ha en bred trupp då vi tror att det blir nyckeln till en bra säsong att om man vill ha tio-tolv spelare varje omgång behöver man runt 20 man i truppen.

Han fortsätter:

– Vi ser även oktober lite som en försäsong då vi inte fått till hela truppen ännu. Lite synd är det, men det är som det är. Vi ska fylla på med fyra-fem spelare som ska vara aktuella för match. Vi har ett gäng truppspelare som är med och tränar när det behövs, men som inte kommer spela matcher i år. Vår målsättning är att hamna på 20 spelare som är aktuella för match.

LÄS OCKSÅ: Djurgårdens tunga besked – lagkaptenen slutar

Hur tycker du att ni presterat totalt sett under försäsongen?

– Det har varit ömsom vin, ömsom vatten. Just att vi provat mycket och även på matcherna gör att vi saknar samspeltheten lite i laget. Det är lite den biten just man kan bli stressad över, men det kommer bli bra.

Hur ska ni lyckas bra i år?

– Våra nycklar blir att nu framöver jobba med att få igång alla spelare och få ihop laget, och sedan få till det sista framför mål. Vi behöver få ihop truppen, och vi saknar några ännu. Det är bra det vi gör med serien i det långa loppet, men de första åren kommer det bli jobbigt och omställning för många det här med att säsongen blir längre, säger Bergqvist.

I fjol avslutade Djurgården riktigt starkt, och att ta sig till semifinal är en bedrift värd att hylla.

– Det går väl inte att ge den något underbetyg som helhet, vi är väldigt nöjda med säsongen. Vi visste ju att vår svaghet var att vi inte mött bra motstånd vecka efter vecka, men det fick vi göra nu. Vi fick anpassa oss mycket, och det fick vi lägga mycket tid på i början. Det gjorde att vi i slutet av säsongen var starkare och det ska vi såklart bygga vidare på i år. Vi är som helhet jättenöjda med första säsongen i SFL.

LÄS ÄVEN: Djurgården slog SFL-nykomlingen

I år finns det inget slutspel, utan det lag som hamnar överst i tabellen är det lag som tar hem SFL. 

– Det är klart att vi alla har en målsättning om att vara med och slåss om medaljerna, och det är för mig en helt realistisk målsättning. I gruppen pratar vi ännu inte om stora sportsliga målsättningar, utan nu är det mindre målsättningar för varje vecka. Men det är klart att vi alla kommer vara överens om att vi vill slåss om medaljerna, säger Berqvist som är väldigt nöjd med sitt manskap i år:

– Truppen känns stabil och vi är jättenöjda med den. Men absolut, vi måste få igång lite fotbollsspelare som är på gång in och så ytterligare några till så kommer vi vara väldigt, väldigt nöjda med truppen.

Djurgårdens IF Futsal 2018/2019

Huvudtränare: David Bergqvist

Hemmaplan: Eriksdalshallen (tre matcher i annan hall)

Nyförvärv: Joakim ”Bellman” Andersson (målvakt), Reza (målvakt), Stephan Eriksson, Jesper Sommensjö, Jonathan Isaksson.

Spelarförluster: Andreas ”Adde” Johansson (slutar), Christoffer Hagsell (flytt), Andreas Tranquist (utlandsflytt), Emil Gustavsson (slutar)

Fjolårsplacering: Trea SFL Norra (till semifinal)

Seriepremiär: Söndag 14 oktober, 16:30, hemma mot Norrköping FK

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img