INFÖR SÄSONGEN: Nacka Juniors: ”Tycker vi ligger några steg längre fram i år”

0
Foto: Krister Melin

Premiärveckan är här – och som vi har väntat! Nu återstår bara en dag innan fredagens två premiärmatcher ska spelas. Precis som de flesta av oss så är Eldin Kozica, Nacka Juniors succétränare, också mycket förväntansfull och taggad på att allt ska dra igång.

Fjolårets säsong slutade med succé för Kozicas lag där man slutade tvåa i den norra serien bakom Örebro Futsal Club. Därefter trodde inte många på laget när IFK Göteborg väntade i en kvartsfinal. Nacka ville annat och visade styrka genom att slå ut IFK Göteborg efter straffar och därmed tog man sig vidare till en semifinal där de regerande mästarna blev för tuffa och man fick känna sig besegrade.

– Det känns otroligt roligt att det äntligen drar igång. En premiär är alltid speciell då det är det första riktiga tecknet på hur väl förberedd man är. Jag är glad att vi får spela premiären hemma inför vår fantastiska publik, säger Kozica och fortsätter att berätta att han tycker att de har utvecklats mer inför denna säsongen:

– Jag är i det stora hela nöjd med vår försäsong, tycker att vi ligger några steg längre fram än vid samma tidpunkt förra säsongen. Jag är också väldigt nöjd med att vi lyckats få ihop en väldigt slagkraftig trupp med en stor konkurreras på samtliga positioner.

LÄS MER: Här finner du samtliga inför säsongen-intervjuer

Han fortsätter att berätta att det är fler spelare som har varit bra under försäsongen:

– Jag tycker det är flera spelare som imponerat under försäsongen. Bland annat Marwan, som haft en stark utveckling. Han har en väldigt ljus framtid inom futsalen.

För att kunna upprepa föregående säsongs bedrift och ta ännu mer steg i utvecklingen denna säsongen menar Kozica på att man måste vara ödmjuk inför varje uppgift och att varje spelare behöver ligga på en hög nivå.

– Först och främst måste vi vara väldigt ödmjuka till varje uppgift, förra årets framgångar kommer inte ge oss några gratispoäng i år. Sen så gäller det att fortsätta utveckla vårt spel ytterligare då jag tror att många lag har bättre koll på oss denna säsongen. Alla behöver ligga på en hög nivå, samtidigt som vi med årets starka trupp kan ha helt olika spelare som står för matchavgörande prestationer, vilket är en enorm styrka, säger Kozica och fortsätter att berätta om vad klubbens målsättning är inför denna säsongen och hur man ska lyckas med den:

– Vår främsta målsättning är att utveckla vårt spel ytterligare, där vi ska fortsätta vara det lag som sätter tempot i matcherna och spelar en anfallsinriktad futsal samtidigt som vi har en hög intensitet och noggrannhet i vårt försvarsspel. Vi har gjort en grundlig analys av vad vi behöver bli bättre på från förra säsongen och jobbar stenhårt med de bitarna.

LÄS OCKSÅ: Futsaloraklet tippar bottenstriden i SFL

Vad tycker du om årets Nacka Juniors-trupp?

– Jag tycker att truppen ser bra ut, vi har lyckats behålla stora delar av förra årets trupp samtidigt som vi värvat klokt. Det är en blandning av spelare som spelat futsal i många år samt spelare som vi ser stor potential i. Konkurrensen har helt klart ökat ett par snäpp jämfört med förra säsongen.

Till sist väljer Eldin Kozica att hylla sin hemmapublik och han hoppas på samma stöd denna säsongen som förra.

– Det betyder enormt mycket för oss. Deras stöd var helt klart en bidragande faktor till förra årets resultat.

Nacka Juniors Futsal 2018/2019

Huvudtränare: Eldin Kozica.

Hemmaplan: Nacka Bollhall.

Nyförvärv: Peiman Pahlevan, Stefan Ostojic, Arsalan Ashtari , Antonie Grönborg, Wisal Zekria och Alexander Roka.

Spelarförluster: Durim Berisha, Youssri Ouni och Youssef Riahi.

Fjolårtsplacering: Tvåa i SFL norra, förlust i semifinalen.

Seriepreimär: Fredagen 12 oktober 20.00, hemma mot ÖSK Futsal.