Oraklet tippar SFL: Plats 1–4

Lika ångestladdat som det är att såga och tippa lag i botten, lika härligt är det här att få hylla och tippa topplagen.

LÄS MER: Oraklet tippar botten i SFL
LÄS MER: Oraklet tippar mittenlagen i SFL

Vi börjar med fjärdeplatsen:

4. Örebro FC
Laget ser ännu starkare ut än förra året då laget föll i finalen. Varför tror jag då laget blir fyra? Man säger själva att det kommer bli ett mellanår. Men samtidigt har de värvat klokt och bra. Själv är jag den enda i Närke som inte är jätteimponerad av bröderna Fawaz.

Men att få tillbaka Coralic från ÖSK till en redan offensiv trupp med Fredrik Johnson och Senad Berisha plus min favorit Adilson Pereira, så kommer laget att vara med och slåss om tredjeplatsen med IFK Göteborg och Borås AIK.

3. Borås AIK
Brons tar Borås hem. Laget är bra och har visat flera år att de är ett bra seriespelslag. Blev dock chockade och litet fiasko förra säsongen när laget åkte ut mot Djurgården. Med seriens bästa tränare och ett bra lag som växer för varje säsong så tror jag laget hamnar på tredjeplats.

2. Nacka Juniors
Då är den stora frågan om kan någon utmana Uddevalla? Nej, tror inte det. Men kan någon möjligen göra det så är det laget jag gått från att belacka och håna till att hylla och nu tror jag på allvar att Nacka tar medalj.

Laget har gjort många intressanta värvningar och har visat mig och många andra att Nacka som förening har växt i sin SFL-kostym. Är inte i närheten av det lag vi slog med Spartak Örebro med tvåsiffrigt för några år sedan.

Nacka var förra årets stora utropstecken och i år är de med om att slåss om titeln.

1. IFK Uddevalla Futsal
Att mitt tips till SM-guldet blir Uddevalla är nog ingen överraskning. Laget har allt och trots tränarturbulens och spelare in och ut så går laget längst någonsin i Europa.

Uddevalla är bäst i Sverige, hoppas bara att det inte är avgjort för tidigt. Granit Berisha är i mina ögon Sveriges mest sevärda futsalspelare. Så om inte Uddevalla vinner guld så är det en lika stor sensation som att Strängnäs hänger kvar.

Så nu mina vänner är det upp till kamp för lagen. Hoppas ni längtar lika mycket som jag!

Själv kommer jag att se Nacka mot ÖSK via stream i den första omgången.

Härliga futsalhälsningar från Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img