INFÖR SÄSONGEN: IFK GÖTEBORG: ”Guld är en rimlig målsättning”

Mina damer och herrar! Som vi har väntat – äntligen är premiärveckan i SFL här. På fredag spelas de två första matcherna och sen rullar det på. Just i denna artikelserie kommer ni att få läsa om IFK Göteborg Futsal och ta del av nyförvärvets Bryan Johanssons tankar inför den kommande säsongen. Fjolårets säsong slutade i en besvikelse för laget, där man redan åkte ut i en kvartsfinal mot fjolårets succélag från den norra serien, nämligen Nacka Juniors.

På söndag åker laget till Agnebergshallen i Uddevalla för SFL-premiär mot den regerande mästaren IFK Uddevalla Futsal. En som längtar till att det ska dra igång på allvar nu är ett av Blåvitts senaste nyförvärv, Bryan Johansson, som har anslutit till laget inför denna säsongen från divison 1-laget Nols IK.

LÄS OCKSÅ: Oraklet tippar SFL – här hamnar Blåvitt

– Skönt att det äntligen drar igång nu. Har nog som många andra verkligen sett fram emot denna matchen och även SFL-säsongen överlag. Speciellt nu när futsalen växer och intresset ökat och serien blivit betydligt större än innan. Sen kan det nog inte bli bättre än en premiärmatch mot de regerande mästarna IFK Uddevalla. Där jag hoppas att så många som möjligt kommer och kollar, säger Blåvitts senaste nyförvärv Futsalmagasinet och fortsätter att berätta hur han tycker att laget har presterat under försäsongen:

– Vi har fokuserat en del på de taktiska bitarna för att få in oss nya spelare i Blåvitts sätt att spela futsal och jag tycker det har varit väldigt spännande och vi har lärt oss en hel del för varje dag som går. Visst finns det mycket kvar att lära men det har ju verkligen gått framåt för varje träning som gått och det kommer bli ännu bättre. Vi har ju även haft träningsmatcher som vi har löst relativt bra med tanke på hur ny trupp vi har och på hur kort tid vi har jobbat ihop, så tror väldigt starkt på detta laget i år.

LÄS MER: Här hittar du alla inför säsongen-reportage som finns ute

För att att hela tiden ta steg framåt och prestera bättre än i fjol menar Johansson på att laget måste vara mentalt starka hela säsongen.

– Jag är ny för i år så vet inte exakt vad det var som gick fel om jag ska vara ärlig, men jag vet att spelarmaterialet finns och även att kvalitén finns där. Och är vi där mentalt som lag hela vägen så kommer det gå bra för oss denna säsongen.

LÄS OCKSÅ: Strängnäs: ”Vi kan bli en obehaglig överraskning”

Vad tycker du om årets trupp?

– Jag tycker att vi har en väldigt intressant och bred trupp i år. Även om IFK Göteborg har värvat mycket ungt så finns det fortfarande en bred stomme med rutinerade spelare som har varit med ett tag och lär oss andra en hel del. Sen har vi spetsspelare som exempelvis Toffe, Nima, Asp, Etéus och Chekroun som kan göra det lilla extra och som gör att gruppen blir ännu vassare. Så ja, jag tror starkt på årets trupp.

Han forsätter att berätta om vad lagets målsättning är den här säsongen och vad supportarna kan förvänta sig av laget:

– Vårt mål för i år är att stå som svenska mästare när säsongen är över. Det finns en hel del lag som blir tuffa att möta i år så det kommer definitivt inte bli lätt. Men så stor som denna föreningen är och med de spelarna vi faktiskt har så känns det ändå som en rimlig målsättning. Sen det supportrarna kan förvänta sig från oss spelare är ett fint spel och att vi kommer visa hjärta i varje match, säger han.

LÄS ÄVEN: Djurgården: ”Vill slåss om medaljerna”

Vad krävs av er för att ni ska kunna gå hela vägen?

– För att vi ska vinna SM-guld så krävs det att vi alla, spelare som ledare, drar åt samma håll och verkligen spelar för varandra i varje match och på varje träning. Gör vi det så tror jag verkligen att vi kan ta hem guldet.

IFK Göteborg Futsal 2018/2019

Huvudtränare: Mattias Rölling Hallongren

Hemmaplan: Prioritet Serneke Arena. Några enstaka matcher kommer att spelas i Lundbystrand, Angered och i Scandinavium

Nyförvärv: Edvin Engberg, Andreas Gonzales, Ali Fayad, Joakim Raisi, Jesper Nilsson, Christoffer Larsson, Felix Fundell, Pascal Olsson, Bryan Johanson, Niklas Engberg och Oskar Jareflo

Spelarförluster: Wahid Jawid, Patrik Burda och Oskar Örth

Fjolårsplacering: Trea i SFL Södra (Till kvartsfinal)

Seriepemiär: Söndag 14 oktober, 16:00, borta mot IFK Uddevalla Futsal

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img